Az alkalmazottak szerint érdekeiket sérti a Tesco nemrég kihirdetett karácsonyi munkabeosztása, így belengették, hogy szabotálnák feladataikat és tömegesen jelentenének beteget decemberben – írta a Magyar Idők.

A lap arról értesült: felmondási hullám indult a Tescónál. Ugyanis a tavalyinál jóval nagyobb, legalább tízszázalékos decemberi forgalombővüléssel számoló üzletláncnál egyre több áruházi középvezető és az eladóterekben alkalmazott dolgozó választ másik, jobban fizető állást a legerősebb értékesítési időszakot jelentő karácsonyi szezon küszöbén.

Az alkalmazottak most azért sokalltak be, mert december 24-én 12 órakor ugyan bezárnak az áruházak, ám a cég arra utasítja őket, hogy az utolsó vásárló távozása után az egységek dolgozóinak szenteste napján akcióváltás miatt további három órán át dolgozzanak.

Az elégedetlenség másik oka a bérfeszültség: a Tesco dolgozói felismerték, hogy noha a vállalati források rendelkezésre álltak volna a bérfejlesztésre, fizetésük mostanra  elmaradt az uniós átlagtól.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.