"Gyerekeket dobálnak át a kerítésen a migránsok Spielfeldben" – tudósított a közmédia egyik riportja, amit szétszedett a Vastagbőr.

A blog az alábbi szakmai kritériumokat kéri számon:

 - forrás megjelölés a riportban nincs
- csak az látszik a riportban, hogy visszaadják a katonák a gyereket a szülőknek, illetve az, hogy egy apa felemeli többször a gyereket. Konkrét dobálás nincs
- arról nem esik szó, hogy pontosan mi a szituáció, hány ember torlódott össze, mióta várnak ott a hidegben, hány gyerek van köztünk, mit csinálnak az osztrák hatóságok

Ráadásul a Vastagbőr megpróbálta megkeresni a riport forrását, de sem angol nyelven, sem német nyelven nem talált arra vonatkozó hírt, hogy gyerekeket dobáltak át a menekültek Spielfeldben.

Ráadásul az is erős csúsztatás, hogy a köztévé azt állítja: nem ez volt az első ilyen eset, amit azzal támasztanak alá, hogy anno Horgosnál is átdobtak két gyereket a kerítésen. Utóbbival csak az a baj, hogy maga Bakondi György, a kormány tanácsadója sem volt biztos benne, hogy ez tényleg megtörtént-e:

Nem biztos, hogy átdobták a migráns szülők a gyerekeiket a röszkei határnál, ahol a rendőrök vízágyúval szorították vissza őket. Odáig láttam, hogy viszik a gyerekeket a mentőhöz, de azt nem, hogy annak el is kellett-e vinnie őket. Én azt láttam, hogy a rendőrök a kerítéstől elhoznak két gyereket, és azt mondták, hogy átjöttek a kerítésen. Áttették vagy átdobták. Én ott azt hallottam, hogy átdobták a kerítésen. Ez nem a migrációs válság legnagyobb kérdése.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
A gyerek visít, apuka csak "örömében" emelgeti a magasba a gyereket. Látszik a filmben.
Igaz?
Ha alacsonyabb lenne a kerítés, akkor az "apuka" még át is dobná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.