Hiller István szocialista politikus szerint közös európai uniós megoldásra lenne szükség az illegális bevándorlás kérdésében. Az ellenzéki politikus az InfoRádió kedd délutáni műsorában arról is beszélt: nem szereti a határon felállított kerítést, de nem hallott még annál jobbat.

"Nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat" – fogalmazott Hiller István a rádió honlapjára feltöltött felvétel tanúsága szerint. A parlament MSZP-s alelnöke hozzátette: magyarként és európaiként is szeretne egy olyan európai uniós közös megoldást támogatni, ami erre a problémára akár csak alternatív megoldást nyújt.

Arra a kérdésre, hogy az európai baloldalnak van-e egységes elképzelése a migrációra, azt mondta, szerinte nincs.

Úgy fogalmazott: "addig, amíg más ország határánál van a probléma, addig látok, hallok kijelentéseket, aztán amikor a migrációs hullám eléri a kijelentő politikus országhatárát is, akkor minthogyha a gyakorlat 36 órán belül megdöntené az addigi kijelentéseket".

Hiller István szerint Európa hosszú távon akkor tud integrálni, ha az európai állampolgárok és "nem egyszerűen csak a politika egy szintje vállalkozik arra, hogy ezt akarja".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Hiller kiindulásnak egy halvány ötletet a kerítés helyett elmakoghatott volna. Úgy tűnik, menekültügyben annyi ötletük sincs, mint az Orbánnak. Neki legalább egy kerítésre való volt.
1magyar
Legalább van egy épeszű ellenzéki is.
Peller Anikó
@lópici: "..soros problémamegoldásra lenne szükség!" Jaaa, a tűzre gondolsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.