Kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat – mondta el L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által a migrációs válság kulturális hatásairól szervezett budapesti szimpóziumon szerdán.

Hozzátette: valós veszélyként kell számolni a párhuzamos társadalmak kialakulásának lehetőségével, amely súlyos konfliktusokhoz, akár polgárháborús helyzethez is vezethet.

Európa nyelvi, szellemi és kulturális sokszólamúsága valódi érték, azonban az iszlám az európai civilizáció alapjainak, így például a kontinens szabadsághoz, demokráciához vagy a női egyenjogúsághoz való sajátságos viszonyának tagadásával kizárja, hogy ennek része lehessen – hangsúlyozta az államtitkár.

A legújabbkori népvándorlás kulturális hatásai címmel megrendezett beszélgetésen L. Simon László mellett Maróth Miklós akadémikus és Marácz László, az amszterdami egyetem tanára vett részt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Tetszik ennek a böffenésnek az eleje: " Kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat " – mondta el L. Simon László
Jesszuskám! Ez a dagadt fűzfapoéta nyihog kultúráról?? Hová süllyedtünk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
L. Szájmon itt született, több mint 40 éve itt él,aztán mégsem volt képes kultúrált emberré válni.
zöldszem
@soljanka: Még az csak, hogy kulturált! De, legalább emberré vált volna!
Toby
" A magyar emberek döntöttek !
Barackmaggal a migránsáradat ellen ! "
nemkati
@1magyar: Kik? Azok hárman a képen? :DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.