Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK politikusa azt állította Facebook-oldalán: a városmajori plébános rendőrökkel dobatná ki a hajléktalanokat.

Íme a bejegyzés:

A XII. kerületi rendőrkapitány ma nagyon korrekt beszámolót tartott a hegyvidéki közbiztonsági fórumon. Ezt követően felállt Lambert Zoltán városmajori plébános, és a következőt közölte: a kistemplom nem lezárt, fedett előterében napi szinten bekvártélyozza magát néhány hajléktalan, akik életvitelszerűen ott tartózkodnak, megágyaznak maguknak, italokat töltenek, és a szentmisére vagy előadásokra érkezőknek kerülgetniük kell őket. Arra panaszkodott, hogy bár kifeszített egy láncot a helyiség elé, jelezvén, hogy az előtér magánterület, ám ez hatástalan maradt. Arra kérte a rendőrkapitányt, hogy "zavartassa el" a hajléktalanokat. Ritkán fordul elő velem, hogy a döbbenettől szóhoz sem tudok jutni, de most ez történt. Keresztényként és katolikusként meg vagyok botránkozva és fel vagyok háborodva. Ugyanis az egyháznak egyik legfontosabb feladata lenne az elesettek és rászorulók gyámolítása, segítése, márpedig a hajléktalanok azok az embertársaink, akik a könyörület gyakorlására ösztönöznek bennünket. A papnak éppen az lenne a dolga, hogy menedéket nyújtson nekik, vagy ha meghaladja a lehetőségeit, hogy ideiglenesen befogadja a szerencsétlen sorsú Isten teremtményeit, akkor összefogjon a máltaiakkal vagy a megannyi civil szervezet valamelyikével, hogy emberhez méltó körülmények között tölthessék az éjszakáikat az emberek. De nem, Lambert Zoltán plébános protonotárius, kanonok, érseki tanácsos rendőrért kiált és rendészeti megoldást követel. A magát Krisztus követőjének mondó eltaszítja, elutálja magától az otthontalanokat. Mit tenne a maga korában pária Máriával és Józseffel, a menekülő Megváltó-szülőkkel? Kinek a nevét kiáltaná Pilátus előtt? Hányszor kell még kukorékolnia a kakasnak?

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Felfüggesztés, vagy palástvesztés! Ez a minimum büntetés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Ez a reverenda szaggató csuhás is egy igazi fideszkdnpés keresztény, aki a zorbánbiblia szerint gyakorolja a hivatását, de remélem pokora kerül a tetteiért meg a többiek is akik hasonlóan viselednek az elesettekkel.
nemkati
Lambert Zoltán figyelmébe ajánlanék egy katoslikus szervezetet: így is lehet.
"Az őskeresztény egyházközségek életét – Jézus Krisztus életének példáját követve – teljesen átszőtte az elesettek megsegítése (gyűjtések a szegények részére, rabszolgák kiváltása, özvegyek támogatása). Az ősegyház alapelvei közé tartozott a rokonok ellátásának kötelezettsége és a munkaképesek kötelező munkavégzése. A munkaképteleneket hozzátartozóik hiányában teljesen az egyházi közösség tartotta el. A közösségen belül teljes körű szegénysegélyezés alakult ki, "

www.karitasz.hu/rolunk/tortenetunk
justhpeter
Egy igazi fideSS-keresztény pap. Isten legnagyobb dicsőségére. Szegény szerencsétlen úgy belejött a nyalásba, hogy még a szép emlékű Veres püspök választás előtti szereplésén is túl tesz. Ezt a mélykeresztény véleményt érdemes lenne elküldeni Ferenc pápának, hogy ő is tanulhasson belőle.
aremy
@nemkati: azért ez az ovira is hajaz csak más elő jellel.
nemkati
@aremy: Azokra gondolsz, akiket nem hagyott az út szélén, hanem belökött az árokba? Hát pontosan! Farizeus ájtatos manó, igazat szólt, mikor azt mondta, ne azt nézzük, mit mond, hanem hogy mit tesz, merthogy ezt leszámítva hazudik éjjel, este, meg reggel.
aremy
@nemkati: igen azokra meg a többi meg nyomorítottra is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.