Európa védtelen a közel-keleti és az észak-afrikai emberáradattal szemben, miközben a NATO révén részese a világ egyik legerősebb hadseregének – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A szakértő szerint fokozza a problémát, hogy Törökország iszlám országként nem tagja ugyan az Európai Uniónak, viszont a második legnagyobb NATO-hadsereggel rendelkezik, és ha egy iszlám országot ilyen tömeggel integrálnak uniós szinten Európában, az megint komoly kihívást jelent majd.

Angela Merkel német kancellár tisztában van azzal, hogy ha Németország lezárja a határait a menekültek elől, akkor a Balkánon háború lesz – mondta Földi László, hozzátéve, szerinte a kancellár pontosan tudja, hogy "már háború van, csak még a fegyverek az asztal alatt vannak". Európában azt kellene megoldani, hogy a fegyverek az asztal alatt maradjanak – mondta.

A szakértő szerint a NATO-nak már nem Európa határainál, hanem Afrika partjainál kellene megállítania a bevándorlási folyamatot, de az Egyesült Államok ebben még nem érdekelt.

Ha továbbra is ellenőrizetlenül árad a tömeg a kontinensre, az Európa halálát fogja jelenteni – vélte. Hozzátette: ha az európai országok nem tudnak közös politikát kialakítani, akkor kerítéseket fognak építeni, és az unió felbomlik, hiszen nem lesz esélye egy közös védekezésnek.

Földi László szerint már nem az unió védelme, hanem Európa védelme a lényeg, amelybe a Balkán országai is beletartoznak.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Földi Lászlónak igaza van. Háborúban áll a kormány a magyarok többségével és Európával is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@libellle: Vannak ilyen kretének. Mondjuk Bush Irak lerohanására adott parancsot!
Freewolf
@karma1: Mikor üzent Palesztina Izraelnek hadat? Erről én nem tudok!
simmering73
Látom van aki legálisan tarthat magánál dizájner drogot.
Rejtö Jenö
@solidedge: Igazad van. Sajnos a sok sötet Magyar (tiszt. a kiv.) mig nyafog, sirankozik a töket a muschijat vakarja addig forrong a talaj nyugaton es fegyverkezik a nep. Nem ismerem ezt a Földi Laszlot de az igazat mondja amit nem akar a Magyar tudomasul venni! Haboru lesz bazzatog mar meg es ha nem keszültök fel ra, akkor kapkodhatjatok a fejeteket!
karma1
@Freewolf: Nem uzent nekik, csak egyszeruen nem fogadja el a Palesztin allam letezeset, es ennek szellemeben is viselkedik veluk szemben.
karma1
@Freewolf: Egyebkent te is tudod, hogy miert es miota (szinte a kezdetek ota) megy a bruszt a ket allam kozott a teruletekert, a haboru mar mindket allamnak leteleme. Igy aztan mindegy, csak menjen a haboru, nekik addig jo... Hulyek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.