Egy nappal Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök temetése előtt kiderült, hogy Mécs Imre mégsem fog beszédet mondani a búcsúztatáson – ezt maga közölte a a volt országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Göncz Árpád egykori rabtársa, későbbi SZDSZ-es politikus azt írta a közösségi oldalon, hogy a szervezők kérésére leírt beszédében foglalkozott "égető nemzeti problémákkal" is. Mivel azonban a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, ő pedig beszéde lényegén nem kíván változtatni, a család visszavonta Göncz Árpád végakaratán nyugvó felkérését arra, hogy mondjon beszédet a temetésen.

Mécs Imre jelezte, hogy a végtisztességen családtagjaival részt vesz, és a temetés után beszéde szövegét közzéteszi.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@Yoda69: no először nem értünk egyet...Göncz Árpád kérése 2 dologra koncentrálódott: 1) Állami pompa nélkül...2) Ebből adódóan aktuál politika mentesen! Ezt sajnos a Mécs Imre nem "fogta", "vágta". Igaza van a családnak, Mécs úr sokfelé el tudja mondani, ha van mit neki, ne itt tegye!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
A családnak igaza van. Mécs helyett beszéljen más, ő peidg a beszédét nyugodtan tegye közzé, ha akarja, de utána. Göncz Árpád nem véletlenül akarta azt, hogy a temetése ne legyen politikai csatározások helyszíne.

A végrendelet nem kérés, hanem akarat. Minden kultúrában íratlan szabály a haldokló vagy a végrendelkező AKARATÁT tudomásul venni és - ha csak nem ütközik törvénybe - tiszteletben tartani és teljesíteni. Azért végakarat és nem végkívánság.
justhpeter
Ha a megírt beszéd nem Göncz Árpádra való emlékezés Mécs Imre hozza nyilvánosságra az általa írtakat, de ne hozza azt Göncz Árpáddal összefüggésbe.
Yoda69
@kutyahűség: A vegrendeletben azt kerte Mecs Imre mondja a beszedet.

@izo: Mire gondolsz? tegnap, 15:55
Mecs sosem volt cocialista.
Ha esetleg az MSZP-SZDSZ kozos kormanyzasra, akkor annak megvolt az alapos oka, aminek a kifejtesebe most nem mennek bele, mert ugysem ertened.
mariaberta
Most akkor mond, vagy nem mond? Mitől függ?
wagabund
most éjszakai hír, hogy mégis mondhat beszédet, de aktuálpolitika nélkül, csak baráti hangon...
...aztán máshol elmondhatja, amit akart eredetileg..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.