Személyes hangvételű búcsúbeszédet mond Mécs Imre Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök búcsúztatásán – tájékoztatta a Göncz Árpád Alapítvány csütörtök este közleményben az MTI-t.

A Göncz család és Mécs Imre csütörtökön megállapodott abban, hogy Göncz Árpád korábbi kívánságának megfelelően Mécs Imre mond búcsúbeszédet a gyászszertartáson – olvasható a közleményben. Hozzátették: a beszéd a család kérésére személyes hangvételű lesz.

Közölték: Mécs Imre, Göncz Árpád egykori rabtársa, későbbi parlamenti képviselő "teljes beszédét" később a Kossuth téren mondja majd el.

Csütörtökön korábban Mécs Imre még azt közölte, hogy az eredetileg tervezettel szemben nem fog beszédet mondani a korábbi köztársasági elnök búcsúztatásán. A Facebookon megosztott bejegyzésében azt írta: beszédében "égető nemzeti problémákkal" is foglalkozott volna, mivel azonban a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, ő pedig beszéde lényegén nem kíván változtatni, a család visszavonta Göncz Árpád végakaratán nyugvó felkérését arra, hogy mondjon beszédet a temetésen.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez igy jo. Goncz Arpad vegakarata es a csalad kivansaga is teljesul.
Gratula Mecs Imrenek is a kompromisszumhoz. A teljes beszedre nagyon kivancsi vagyok,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Végre, ebben a fidesznyik által szétzilált, ellenségeskedő országban, léteznek közösnevezők is, mégha éppen temetés kapcsán, akkor is !
Freewolf
Elég nehezen jött meg az esze a nagy uszítónak!
Yoda69
@Freewolf: Bar a csuti tahonak jonne meg ilyen nehezen.
Freewolf
@Yoda69: A miniszterelnök Úr jól vezeti az országot! A többség támogatja, az a pár nyüszítő pedig nem sok vizet zavar!
Yoda69
@Freewolf: Az Ur valoban jol vezeti, de nem a miniszterelnok.
A tobbseget meg majd meglatjuk ha lesz egy erdemi szavazas, vagy valasztas. Az elcsalt 14-es valasztas eredmenyet en nem tekintem mervadonak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.