Baloldali összefogást sürgetett Mécs Imre péntek este a budapesti Kossuth téren elmondott, eredetileg Göncz Árpád volt köztársasági elnök temetésére szánt beszédében.

A volt szabad demokrata, majd szocialista parlamenti képviselő a temetést követően – ahol a család kérésének megfelelően nem mondta el a búcsúztatásra írt beszédének aktuálpolitikai tartalmú részét – néhány száz ember előtt megismételte korábbi kijelentését, mely szerint elfogadhatatlan, hogy a Kossuth Lajos tér átalakításakor eltávolították onnan azt az öröklángot, amely Göncz Árpád javaslatára, közadakozásból állított emléket 1956-nak.

Baloldali összefogást sürgetett Mécs Imre a Kossuth téren elmondott beszédében

Mécs Imre szerint az emlékművet az a hatalom távolította el, amelyben "egykori fiatal demokraták, szembefordulva egykori elveikkel, bebetonozták hatalmukat", miközben "intézményesítették a korrupciót". Mint mondta, ezért a forradalom lángja mellett 1956 szellemét és a demokráciát is vissza kell hozni.

Vissza kell nyúlni "a tiszta forráshoz", a rendszerváltáshoz, a Magyar Köztársasághoz – fogalmazott, megjegyezve, összefogás nélkül nem lesz újra demokratikus jogállam Magyarországon. "Egymással marakodó csoportocskák nem tudják demokratizálni az országot, a hatalom akaratlan díszletei maradnak" – üzent a baloldalnak a korábbi országgyűlési képviselő.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Amíg nem tudja a magyar ember mi a jelentése a demokráciának, a Demokratikus Magyar Köztársaságnak, nem nagyon tudunk miről beszélni, csak hajtogatjuk a belénk sulykolt hülyeséget a nemzetről a megvédjük Magyarországot-ról, az előbb Moszkva most meg Brüsszel-ről, elveszítjük identitásunkat-ról, meg elárulták Európát - ról.
Miért nem lát az orránál tovább a mi népünk ? hallom nap mint nap. Mert nincs aki megmutassa a távlatokat , mert nincs aki megmondja, mit és hogyan kell tenni a holnapért.
Ha volna is, nincs rá érthető szava, hiába a szakmai tudása, alkalmassága. Mert ha volna aki érthetően tudná mondani, azonnal ellehetetlenítik. Aki ma képes és érdemes is lenne, már úgy megperzselődött a politika kénköves máglyáján, hogy az egyszerű halandó, puszta önvédelmi reflexből elutasítja. Szinte mind ilyen égett és tépett ruhájú, de ez a mai kínálat. Mi meg képtelenek vagyunk ezekből választani.Pedig holnap is ez lesz a felhozatal. Nem kellene mégis ezektől valami garanciát kérni ahhoz, hogy újra lehetőséget adjunk nekik? Csak kérdezem, én sem vagyok igazán biztos abban hogy a gondolataim helyesek. Talán ha együtt...
F_Viktor
@világlátó: Nyugi, jól beszélsz.
Te is, s még Mécs Imrével is egyet kell értenem annak ellenére, hogy soha nem voltam híve gondolatainak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.