A kerettantervet módosító javaslathoz nyújtott be előterjesztést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Ennek értelmében a labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag – vette észre az Origo.

A focioktatás egyaránt vonatkozna a fiúkra és lányokra, méghozzá egyből az első évfolyamtól kezdve. Mint a lap írta: az előterjesztés évfolyamokra bontva, igen részletesen taglalja, hogy a heti két kötelező fociórán milyen tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek.

A tervezet szerint a magyar népesség egészen 18 éves koráig tanulná a labdarúgást, és bár mindez 400 000 gyereket és 8000 pedagógust érint, „költségvetési egyenlegrontó hatása nincs”. Tehát Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint nem kerülne plusz pénzbe az ehhez nyilvánvalóan hiányzó pedagógusok képzése, az infrastruktúra kialakítása vagy az egész tervezet eszközigénye.

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A parlamentben meg kellene heti 5 órában tanítani a becsületességet emberséget és az ember szeretetet tiszteletet!
enslaved
@Aki Én: A foci eddig is benne szerepelt abban az iskolában is, ahová az én gyerekeim járnak, heti egy órában, szóval nem olyan nagy dolog ám ez mint azt te meg a hasonszőrű társaid felfújjátok. Hiába, akinek a gyűlölködés a lételeme, az ennyire képes...
enslaved
@eszegfu: Nem kell két pedagógus, a többiek gyakorolhatnák a futást:-)
eszegfu
@enslaved: 21:41 Ötletnek nem rossz, de nem gondolhatod komolyan, hogy a "többieket" felügyelet nélkül lehet hagyni, akár még futás közben is?! A gyerek egyedül, esetleg 1 társával még lehet "felelősségteljes", de ahol már akár 3 gyerek, vagy ennél több van, bizony állati nagy hülyeségekre képesek... szerintem. Nem hiszem, hogy bármelyikünk örülne, ha a nem focizó gyerekem felügyelet nélkül maradna. Viszont arra nem válaszoltál, ill. nem ismerted el, hogy Balog igenis kötelezővé tette volna a focit...pedig itt erről van szó!
Aki Én
@enslaved: 21:40 Igen, a gyűlölködő lételem erre képes. Sajnos nem tudod értelmezni a híreket, és azokkal gyűlölködsz, akik nem néznek mindent egysíkúan, agyatlan elfogadással.
A foci már a gyerekem óvodájában is szerepel heti egy órában. Mint ahogy torna, hittan, néptánc is. Nem a lehetőséggel van a baj, hanem a kötelezővé tételével. A kötelező mozgás nagyon jó és egészséges dolog, de ez miért kellene, hogy a foci legyen? Helyettem és főleg a gyerekeim helyett senki ne döntse el, hogy mihez van kedve, tehetsége.
Nem tudom milyen gyűlölködést látsz ebben? Talán inkább az van ami lenni szokott: Nem érted...
enslaved
@Aki Én: Én mondjuk a hittannak nem örülök, de nincs mit tenni. Erkölcsöt ugye itthon is megtanulják, mert azt nem máshol kell (ene).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.