Az MSZP szerint a Fidesz totális ideológiai kontrollra készül a kultúra területén azzal, hogy a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) "bekebelezte a Nemzeti Kulturális Alapot".

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője, budapesti elnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az MMA-t "megrögzött és monomániás Fidesz-imádók" irányítják kirekesztő módon, hiszen kizárólag egyetlen ideológiát képviselnek. Az ellenzéki politikus szerint a szervezet működése ezért veszélyezteti a magyar kultúra sokszínűségét, hagyományait.

Kunhalmi: a Kádár-rendszer kultúrpolitikája sem volt ennyire diktatórikus

Az MMA emellett a Fidesz kifizetőhelyeként is működik, amely az elmúlt öt évben "30 milliárd forintot nyelt el látható eredmény nélkül" – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint eközben a kultúra világában rengeteg pénzt vontak el azoktól, akik "nem a jobboldali elvtársak ízlése szerint teljesítettek".

Az MSZP-s képviselő úgy látja, hogy Fekete György MMA-elnök a Kádár-rendszer kultúrpolitikájánál is rosszabbul irányítja szervezetét, hiszen "csak a támogatást és a tiltást ismeri".

Kunhalmi Ágnes tájékoztatója végén egyértelművé tette, hogy pártja kormányra kerülése esetén megszüntetné a művészeti akadémiát, vezetőit pedig elszámoltatná.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Szókrakész: 12:58
A fiatalság nem minden esetben azonos a tudatlansággal.
Ismereteket nem csak tapasztalati úton lehet megszerezni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
@Szókrakész: 61 éves vagyok. Át éltem mindazt amit leírtál. De ma 2015-öt írunk, ez már más világ. Vagy alkalmazkodunk hozzá, vagy maradunk a sötét , maradi világunkba.
silber13
@Freewolf: Na mi van?? Előbújtál te is tTabaki?
Freewolf
@silber13: Viselkedhetsz így is, de akkor ne háborogj miatta, ha tahónak tartanak!
Freewolf
Ágika!
Mikor lesz már diplomád, drágám? Továbbra is titkárnő szinten fogsz mozogni, édes?
Freewolf
@Szeparepa2: Cuki a drága, csak üres fejű!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.