Heti két órában kötelezően tanítanák a focit a fiúknak és lányoknak egyaránt – derült ki tegnap a kerettanterv módosításának tervezetéből. A Fidesz szerint mindenki félreértette.

A párt közleményében azt írta:

A foci tanítása eddig sem volt és ezután sem lesz kötelező az iskolákban! Minisztériumi elképzelés szerint harminc terület – mint pl. vállalkozói, közgazdasági, pénzügyi ismeretek, honismeret, bringázás, kajak-kenu, sakk, énekzene stb. – választható tematikus tananyag lehet az iskolások számára. A foci egyes testnevelésórák részeként, az óraszám növelése nélkül kerülhet be a tananyagba. Mint minden sportág, így a foci is segíti, hogy a gyerekek többet mozogjanak, egészségesebben éljenek. A gyermekek és a szülők választásának szabadságát meg kell adni, és bizonyára nagyon sok gyermek örömmel fogadja majd a lehetőséget, hogy a kedvenc sportágát, hobbiját az iskolában is gyakorolhatja.

A párt egyébként közleményét a DK-s Niedermüller Péternek címezte, aki a szombaton megjelent hír ügyében úgy reagált ma reggel: 

Orbán Viktor kormánya a szervilizmus újabb csúcsára ért az illiberáris rendszer építése során, amikor a főnök hobbiját, a labdarúgást a nemzeti kerettantervbe akarja iktatni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@enslaved: ma, 19:14
Mint a gazdád! Szeret focizni, de többségében úgy 30 kg túlsúlyban van.
"A pocakos focista, na az a halálom!"
:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pistapapa
Ejnye-bejnye kedves írogatók! Én csak azt kérdezem,hogy eddig mit oktattak a testnevelés órákon? Nem sportot?
Jankó123
@pistapapa: Mostantól pedig "Isteni sugallatra" a focit a legfőbb sporttá emelték.
Az iskolai oktatását felügyelő szakállamtitkárokat és államtitkár helyetteseket a közeljövőben nevezik majd ki.
:-)))
eszegfu
@pistapapa: 8:45 De, valóban sportot oktattak, ami nem egyenlő "csak a focival"! Te nem ezt a cikket olvastad... azt gondolom...
IEN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kkalman
@pistapapa: ma, 08:45 Nem a sporttal van a baj. A baj ott kezdődik, hogy a focit is sportnak meri nevezni, holott az Magyarországon a Cirkusz és Varieté Vállalat melléküzemága.
enslaved
@IEN: Ezért kár volt ideböfögnöd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.