Erdő Péter bíboros és Veres András, a püspöki kar elnöke újból, személyesen is meghívta Magyarországra Ferenc pápát. Ő erre csak mosolygott, nem válaszolt sem igent, sem nemet – értesült a NOL.

Veres András a Rómában tartott püspöki szinóduson próbálta hazánkba invitálni a pápát, amelyről így nyilatkozott a Magyar Kurírnak:

Természetesen igyekeztem kihasználni a lehetőséget. Erdő Péter bíboros úrral együtt mentünk oda a Szentatyához, és megismételtük felé a meghívást. Természetesen ő nem válaszolt sem igennel, sem nemmel, de látszott, hogy foglalkoztatja a kérdés. (...) Természetesen beszéltem az államtitkárság vezetőjével is, aki úgy fogalmazott, hogy evidenciában tartják a kérdést, tárgyaltak is róla többször, de most még nem tud konkrétumot mondani. Úgyhogy imádkozunk, és várjuk a Szentatyát!

Ferenc pápa még 2013 szeptemberében magánaudiencián találkozott Áder János köztársasági elnökkel és állítólag a megbeszélésen elfogadta az államfő által javasolt magyarországi látogatás 2016-os időpontját Szent Márton tours-i püspök születésének 1700. évfordulója alkalmából. Ám később kiderült: a pápa az elfogadással csak udvariassági gesztust tett, nem pedig konkrét ígéretet.

A NOL-t egyházi berkekből korábban úgy tájékoztatták, minimális az esélye annak, hogy 2016-ban Magyarországra jöjjön a pápa. Ugyanakkor a sajtóban megjelent találgatásokkal szemben a látogatás nem a magyar kormány vagy a püspöki kar magatartása miatt marad el. Sokkal inkább az lehet az oka, hogy a magyarországi út komoly formában eleve nem is szerepelt a pápa tervei közöt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Amiatt a néhány igazán hithű keresztény miatt nem éri meg ide eljönni, az divatkeresztény kormány miatt meg nem is érdemes.
:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hari
Nem ejtették a fejére, tudja honnan ( inkább kitől) fúj a szél. Nem fogja magát lejáratni egy nyilvánvaló propaganda eszközeként. Káder Manó a meghívást vezér szóra tette. A legszomorúbb, hogy a magyar egyházi méltóságok is totális behódolásban élnek, vagy ennyire nem ismerik a "főnököt".
Rejtö Jenö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Rejtö Jenö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
volvós
Na erre mit léptek, vén harrach, állatgyilkos semjén, és a sekrestyébe
ragadt kannás miseborivó csuhások ??? Már a Pápa is lesz@r benneteket !!!
eszegfu
@volvós: De a pápa legalább megteheti, hogy "lemosolyja" őket... mi is ezt tesszük azzal a különbséggel, hogy együtt élünk velük!:((
varirmag
Minek is kellene ide jönnie ? Vagy bárhova ? Mit tud ő az itt élők gondjairól,hitéről ???
Mi közük a pápáknak a hithez ???
Maradjon csak a svájci gárda védelmében,dáriuszi gazdagságban ott ahol van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.