Németország ismét alkalmazza a szír menedékkérők esetében a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírásoknak azt az elemét, amelynek alapján vissza lehet küldeni a menedékkérőket abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére – mondta kedden Berlinben a német belügyminisztérium egy szóvivője.

Németország a menedékkérők visszaküldésére vonatkozó előírást jelenleg valamennyi származási országgal, így Szíriával kapcsolatban is követi, a dublini rendszerben részt vevő uniós tagországok közül pedig Görögországon kívül mindegyikkel kapcsolatban érvényesíti.

A visszaküldésre vonatkozó előírást a szíriai állampolgárok esetében október 21. óta alkalmazzák – mondta a szóvivő.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) augusztus 20-án határozott arról, hogy a szíriai menedékkérők esetében egyelőre nem vizsgálják, hogy mely tagállamban érkeztek meg az EU területére, hanem élve a dublini rendszerben adott lehetőséggel, átvállalják a menekültügyi eljárás lefolytatását.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
osztán mennyire sokat dobáltak már vissza a valahova így bekeményedve? Tízet? Százat? Ezret? Mert naponta tízezrek jönnek, véletlenül pont görögországból.

És ha már a szír vip vendégek sem kellenek, akkor nem merkellene már nagyongyorsan lemondani? DE.
Butautáló
@Peller Anikó: Nem tudom, honnan jön az Neked, hogy a német kancellár lemondását követeld de biztos elég okos vagy hozzá! Csillogtasd meg kicsit az eszedet ez alatt a cikk alatt! propeller.hu/itthon/3170327-mesterhazy-nem-turi-rogan-fenyegeteset-visszavag?all#c1465896
1magyar
Csak - csak kiderül az alkalmassága! A nép ellen nem lehet ilyen súlyos tettet elkövetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.