Már annyi változat elhangzott a kormány nagyon okos embereitől arról, amiért nem lehet éhes ma tündérországban egy gyermek sem, hogy a keményen dolgozó kisember, ha nem az eszét használja, még el is hihetné az aljas magyarázatokat.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A húsos bödön mellől mindent lehet mondani. csak az utcán figyelem az embereket, hogyan vannak öltözve és már látom is milyen a szegénység. Van egy pl. is az orvosi rendelő várójába kiírták mosakodva jöjjenek és tiszta ruhába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@karma1: Én még csak nem is feltételezem, hogy az emberek nem ismerik fel az ország valódi helyzetét! Tudják, látják... csak éppen ha nekik jó, akkor "elvannak a dagonyában", vagy kiábrándultak a napi politikából, a politikusokból, vagy éppen féltik a saját és családjuk megélhetését. Valahogy elhidegültek, elfordultak egymástól az emberek... nem nagyon érdekli őket a szomszéd, vagy a tágabb környezete... lehet, hogy hülye példa: de egyre többen épitenek itt vidéken is jó magas, téglából keritést, nehogy valaki is belásson, még csak ne is kelljen köszönni a másiknak... jól megvannak a keritésen belül...nem kell és nem is veszik észre, vagy nem akarják észrevenni a másik szegénységét, gondját... önzők lettünk azt hiszem.:(((
karma1
@eszegfu: Tudod, megertem az embereket, ha igy lepnek... Mindenkinek a maga gondja a legnagyobb, legfajobb,... Egy megalazott, megtepazott , szegenysegbe dontott ember mit tudna mondani a masiknak: azt, hogy nekem sincs? Ezt ma mar szinte mindenki elmondhatja magarol, sajnos...
eszegfu
@karma1: 9:28 Megértés bennem is megvan! Csak igy irtó nehezen megy bármilyen "összefogás"! Nincs mód rá "csak ugy" elbeszélgetni... de én nem adom fel..."nyomulok"!
kakaósbögre
mint tudhatjuk-elvégre Harrach megmondta- az éhezés életforma.na.
verum
Nem kellene elfogultnak lenni, mindig voltak és mindig lesznek szegények. Ezt még Jézus is megmondta. A világ bizony ilyen.
Aki elissza, eldrogozza a jövedelmét, vagy aki nem akar dolgozni, az szegény lesz és ez így igazságos. Sajnos, annak a családja is nélkülözni fog, ez valóban elsősorban a szülőktől függ, az ő hibájuk.
De!
Aki keményen és tisztességgel dolgozik, vagy beteg, öreg és képtelen munkára ha az éhezik, az már nagy szemétség. Az már valóban az állam bűne. Ha gyalázatos módon kevés a fizetés, vagy ki sem fizetik a munkást, az nagy szemétség és nagy bűn. Ha munkanélküliség van, akkor a nem dolgozó nem hibás, hanem áldozat a családjával együtt.
És ma ebben az illiberális országban egyre több az ilyen. Aki megteheti, menekül külföldre a több lehetőségért, vagy ha nem teheti, akkor bizony nélkülözik és éhezik.
És az állam nem vesz róla tudomást, úgy tesz, mintha az ellenzék áskálódása lenne az egész.
Teheti, mert túl sok a megalkuvó, a korrupt, aki megvásárolható. Az ellenzék szerintem nem tehetetlen, nem arról van szó, hogy nincs ütőképes, karizmatikus vezető, hanem sokkal inkább, hogy megvásárolható, megzsarolható.
És amíg az országban a többség ilyen, addig ez van, ami most van, illetve még ilyenebb lesz.
verum
Még valami.
Egy olyan országban, ahol a többség tisztességes, bátor, nem közönyös, becsüli önmagát és egymást -- ott az ilyen pártok a hatalom közelébe sem kerülhetnek.
Itt meg már mióta uralkodnak. Az ok bizony a bátorság és a tisztesség hiánya többségnél.
Tisztelet a sajnos sokkal kevesebbnek látszó kisebbsének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.