Gyakorlatilag teljes szakemberhiány van a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézetben.

Az Ausztriához közeli intézmény jelenleg 7 főorvost, 13 orvost, 5 osztályvezetőt, 11 szakdolgozót, és 10 egyéb alkalmazottat keres álláshirdetésben. A jelenleg foglalkoztatottak között csupán 2 osztályvezető-főorvos  és 18 orvos található, ám a 18-ből 5-nek még nincs szakvizsgája. Az arányok mutatják, hogy mekkora munkaerőhiányról van szó.

Az orvos-kivándorlással, az alacsony egészségügyi bérekkel összefüggő aggasztó helyzetet a nyugat.hu szúrta ki.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ezen nem kell csodálkozni !! Ausztriában tárt karokkal és 10x-es fizetéssel
várják a szakorvosokat, szakápolókat és szaknövéreket... Ha még nem is
költözik ki, kocsival, busszal, vonattal 1-1,5 óra alatt megy dolgozni naponta
Köszönjük a kormánynak, hogy hozzá nem értö politikusaink igy hazavágták
a magyar egészségügyet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szókrakész: Ha igazan jo volna a kis- es kozepvallalkozasok meg a csaladi vallalkozasok es a csaladok adotamogatasa, akkor nem kelle volna elmenned Siofokra olcsobban ebedelni, (de tudom, hogy igy van, mert ugyanezt tapasztaltam), mert akkor orban hagyna, hogy a kiskereskedelem, es altalaban a jo kozepkategoriaju vallalkozoknak legyen idejuk bevezetni a sajat uzletuket, szolgaltatasaikat, nem nyomna agyon oket mindenfele uj adonemmel, vasarnapi boltbezarassal, stb-vel. (Neha me'g akar a visszamenoleges adoztatassal is, ha eppen gondol egyet a kormany, es lorincbaratnak uj etetore volna szuksege a mangalicatelepen...:o((((((
Yoda69
Majd orban kuld nehany kozmunkast betolteni az allasokat, es a problema maris meg van oldva - olyan magyarosan.
Strong
@Szókrakész: nem mindenki...

Viszont legalább tudnak dolgozni, és nem közmunkát 47-ért...

...kb 100 körül kapnak..
Papuska1
Persze ezt megint Orbán nyakába akarják varrni egyesek! Szerintem kevés köze van hozzá! Az Uniónak többek között azért kellettünk, mert kellett az olcsó, már kiképzett és Európai kultúrával rendelkező munkaerő. Nem csak tőlünk vándoroltak ki annyian, még jól is állunk a többiekhez képest. Románia majdnem négymillió embert vesztettek, a lengyelek kettőt és sorolhatnám. Ha a nyugatnak, már az elvadult arab is jó, csak dolgozzon valaki, akkor a baj nám nálunk van, csak itt csapódik le! Az ország nyugati részén bőven van munka, sőt egyre szorítóbb a munkaerőhiány, de a multi mégsem fizet többet, és ebbe a kormánynak nincs beleszólása! Bárki bármit mond, a kormány a dolgozók 14%-nak a bérét fizeti, itt a bérek 30%-al magasabbak, mint a privát szférában, ahol nincs beleszólása.
Lepényleső
Meg van a megoldás;kormányülés a soproni kórházban. Onnan egyenes út vezet külföldre.
(Szegény Soproniak,mit gondolhatnak őseikről akik ide szavazták a várost,hazaszeretetből?)
Feraj49
Lassan még mindig igaza lesz HOFI-nak amikor a kórházban töltött "élményeiről beszélt. -"A betegek mindent tudnak a betegségekről,ha nem figyelsz oda már meg is műtenek."- Sajna mára ,már nem hangzik viccesen,még a végén " kötelezővé" teszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.