Lassul a magyar gazdaság, a Fidesz-KDNP a jövő növekedésének forrásait is feléli – reagált pénteki közleményében Pápa Levente, az Együtt alelnöke a KSH által reggel közzétett növekedési adatokra. 

Úgy foglalt állást: ameddig a Fidesz-KDNP nem igazi piacgazdaságot épít, hanem államkapitalizmust, ne is várjunk többet,

a mostani szerény növekedést is szinte kizárólag az EU-s források biztosítják, nincs önálló magyar siker.

Az ellenzéki politikus szerint "a 2014-2015-ös magasabb magyar gazdasági növekedés csak politikai céllal felpumpált átmeneti jelenségnek tekinthető".

A magyar gazdaság lényegében az Európai Unió emlőin él, az évi 5-6 milliárd eurónyi befolyó támogatás nélkül az országban érezhetően rosszabb lenne minden: a növekedés, a gazdasági egyensúly, de még a társadalmi béke is – írta Pápa Levente, aki szerint ezt bizonyítja az a kormánydöntés is, hogy 2017-18-ra hozzák előre a mostani EU-s költségvetési ciklus pénzlehívásait, amit egyébként 2022-ig lehetne felhasználni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nincs semmi csoda. A fideSS vissza akarja hozni a pártállamot. A legjobb úton van arrafelé. Ha pedig az ezt ellenzőknek javaslatot ehetnék a pártállam végére, én a román korábbi megoldást javasolnám. Már csak a végeredmény miatt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.