Tegnap még csak pletykálták, ma már tény, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nekiment a Magyar RTL Televízió Zrt. televíziós reklámidő-értékesítésekor folytatott gyakorlatának. A vizsgálat 2015. január 1-jéig nyúl vissza, és a GVH állítja, az eljárás nincs összefüggésben a Vajna-csoport TV2 feletti irányításszerzéséhez kapcsolódóan lezárult eljárással.

A tájékoztatás szerint a GVH állítólag még 2014 végén

piaci jelzés és nyilvános információk alapján

észlelte, hogy az országos televíziós reklámpiac meghatározó szereplőjének számító M-RTL 2015-től csomagban, úgynevezett közös csatorna átlagáron (SAP+) értékesíti az RTL Klub és az RTL3 csatornákat a hirdetőknek, emellett részesedésvállalások elfogadásához köti a kedvezőbb hirdetői pozíciót, ami alkalmas lehet a verseny torzítására az országos televíziós reklámpiacon.

A GVH közölte, hogy a társaság magatartása sértheti a versenytörvény és az Európai Unió működéséről szóló szerződés gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó egyes rendelkezéseit, ezért 2015. június 15-én versenyfelügyeleti eljárást indított az M-RTL ellen, és vizsgálja a reklámidő-értékesítésekor folytatott gyakorlatot.

A hatóság hangsúlyozza, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette.

Az eljárás a tények tisztázására, ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul, az eljárás lefolytatására 6 hónap áll rendelkezésre, amely – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, 6-6 hónappal meghosszabbítható – közölte a GVH.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ez a szarházi, tetves fidesz mindenkire rászáll,aki nem ért egyet velük.
Rákosi csak kisinas volt ezekhez képest.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Szeparepa2: Ebben ne légy biztos, sőt! A jobbik még aljasabb lenne, és egyébként is összenőtt a fidesszel! Mindig kisegíti, amikor kell, ez már többször is megtörtént.

Karmának remélhetőleg igaza lesz, szerintem is érdekes dolgoknak nézünk elébe.simicska nem az a fajta, aki minden puskaporát ellövi. Lesz még itt bámulás, főleg a választások közeledtével!
Lepényleső
A "közmédia"indít még két új csatornát. Az egyiket már tudtuk,hogy a TV2,most megtudtuk,
a másik az RTL Klub. "Szabadság,el tá sa !"
kati55
Ej-ej megint a Vajna apó keze !! FIDESZ által messzire eltud nyúlni !!
gulyasgyula
@prime777: Ez egy korrekt írás ..Ez ma a valóság ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.