Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Kálvin téren "bérlethamisítási ügybe" keveredett orvosnővel szemben a rendőrség, miután két független szakértő is megállapította, hogy a számlára, szabályosan vásárolt BKK-bérlet valóban számlára, szabályosan vásárolt, eredeti BKK-bérlet.

A rendőrség ma reggeli közleménye szerint a IX. kerületi rendőrkapitányság vezetője gesztust is gyakorolt a meghurcolt doktornővel szemben, ugyanis az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot személyesen kézbesítette:

Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amelyben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért.

A budapesti rendőrfőkapitány egyébként fegyelmi eljárást is indított az ügyben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hát persze, bocsikát kértek, de azért az ujjnyomatlapok és a fényképek maradnak, ugyanis ma nincs civil ellenőrzés a rendőrség fölött, azt őriz meg és tárol, amit akar !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Hát az nagyon szar ügy amikor egy illetékes nem tudja megállapítani, hogy a bérlet hamis vagy valódi...
Bercifiu
@Csizmás Kond: Nem illetékes, csak egy faszi volt, és ez a gond.
Csizmás Kond
@Bercifiu: Hát ez az, minden faszit nem szabadna olyan helyre engedni.
jancsipapa
És a BKV ? Nekik is illő lenne megmozdulni ,mert szerepelt ott ellenőr is .Tulajdonképpen attól indult el az egész .
rbela
Szerintem kérhetne kártérítést, a meghurcolásért, az átélt kellemetlenségekért, a rabosításért, és nem utolsósorban a személyi jogainak megsértéséért.
Főlökött
Roppantul kevés az a bocsánat kérés...

A helyett, hogy lefoglalták volna az okiratot és idézték volna a hölgyet, belementek egy megalapozatlan személyi szabadság körlátozásába. Ez még mindíg nem volt elég.
A lefoglalt okirat birtokában, szakértői vélemény hiányával kombinálva + egy hivatkozott Áfás számlára, csak vélelmezésre alapozva pedig belementek egy gyanúsítási procedúrába, melyről jegyzőkönyvet vettek fel és az ezzel járó 'rabosítást' is elvégezték, teljesen megalapozatlanul.

Fegyelmi eljárás :) Mivel párban mennek a járőrök, + parancsnokuk aki aláírja a személyi szabadság korlátozásáról szóló okiratot, hogy minden szabályos és törvényes volt. A gyanúsítotti jegyzőkönyvet felvevő személy. A panaszjog ott is és az előző esetben is.
Ezen ténykedés kivizsgálására van egy szakavatott szerv, mégpedig az Ügyészségi Nyomozóhivatal.
Azt sem kell-kellene feledni, hogy a 2012. évi C. törvény szerint :
"441. § (1) Aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon, illetve jogtalan előnyt szerezzen, szolgálati hatalmával vagy helyzetével visszaél, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Szóval szerintem ezért igen-igen kevés az az odavetett 'bocsika', már megbocsássanak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.