Ez most nem egy magányos őrült akciója volt. Ezt valaki, valakik, valahonnan megszervezték és koordinálták – ha hihetünk Hollande elnöknek, akkor az országon kívülről. Ezt a szervezkedést a francia hatóságok nem érzékelték, megakadályozni nem tudták. A kudarc okáról biztosan számot kell adniuk, akkor is, ha a szolgálatok folyamatosan panaszkodtak a leterheltségre, és arra, hogy erőforrások hiányában nem tudnak minden terrorista-gyanús személyt folyamatosan figyelni.

Az elnöknek, a miniszterelnöknek, a belügyminiszternek pedig azt kell megmagyarázniuk, hogy a szabadságjogokat súlyosan korlátozó új nemzetbiztonsági szabályok mellett miként történhetett meg ez. Őket sem menti a tény, hogy hónapok óta mondogatják, lesz merénylet, mert nem lehet 100%-os biztonságot teremteni. A politikai felelősség akkor is az övék.

A felelősség az övék, mégsem tudom biztosan, hogy Hollande ebből a helyzetből rettentően meggyengülve, vagy kicsit megerősödve jön majd ki. A belpolitikai következmények egyelőre felmérhetetlenek – mert azért azt is tudjuk, hogy válságkezelésben az elnök általában jól szerepel.

Ha valamit nagy biztonsággal lehet állítani, akkor az az, hogy a franciaországi iszlamofóbia ismét fellángol, és hosszú távon Marine Le Pen sem jön majd ki rosszul a helyzetből. Hogy rövid távon mi lesz, az a következő napokban dől el, különösen akkor, amikor Hollande, élve az elnök ritka jogkörével, ünnepélyesen szól a Parlament két házának közös üléséhez. Nyilván nemcsak egységről fog beszélni, hanem kemény intézkedéseket is bejelent majd.

Valójában egyelőre nem sokat tudunk arról, hogy pontosan mi történt Párizsban – de az biztos, hogy a tömegmészárlás olyan új politikai környezetet teremt, amelyről ma még csak sejtjük, hogy egy új világ lesz.

Amikor François Hollande máris háborúról beszél, szövetségesekről, és arról, hogy Franciaország minden fronton megvédi magát, és amikor Nicolas Sarkozy gyakorlatilag minden olyan döntésben támogatja, ami erősíti a biztonságot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a péntek éjjeli terrortámadások nemzetközi politikai következményei is súlyosak lesznek.

Új háborúk, új szabályok, új nekilendülések jönnek.

(Soós Eszter Petronella a Francia politika blog szerkesztője)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@Peller Anikó: Merkel kormányoz a franciáknál is? Jó tudni. Még a sörpadok alatt rágcsálta a Milk-csokit, amikor Franciaország már tele volt bevándorlókkal, és az ebből adód gondok előjeleivel, csapjál már fel a Tesco-újságon kívül néha mást is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Nem, nem, ne tessék ekkorát hazudni. Nem a párizsi lövöldözés rombolja le világunkat hanem a mekergel aki ezt a szörnyűséget a nyakunkra zúdította.

Kitartok az álláspontom mellett mondá a nyanya. Nem tudom meddig lesz képes erre az alávaló gazságra, remélem már nem sokáig.
leszúrt rittberger
A Charlie Hebdo után is súlyos következményeket ígért mindenki, aztán látszik, mi lett belőle. Az EU-ban egy "súlyos következmény" úgy szokott kinézni, hogy nyilatkoznak, elítélnek, vagy legvégő esetben nem importálunk több vetőkrumplit az adott ellenségtől.

Pár nap múlva leül ez a sztori is, aztán megy tovább a hümmögés az asztalok fölött. Sehol sem jönne most jól a háborúzgatás, amiben esetleg többen is meghalhatnak, meg elvégre mégse nagy pénzekről van szó, "csak" néha pár száz járókelőről, akik után fel lehet fűrészporozni a járdát, aztán jónapot, majd csak letelik a ciklus.
1magyar
Amíg nem a politikusokkal történik valami vagy a családjukkal addig nem csinálnak nagy gondot belőle.
leszúrt rittberger
@Peller Anikó: Merkel kormányoz a franciáknál is? Jó tudni. Még a sörpadok alatt rágcsálta a Milk-csokit, amikor Franciaország már tele volt bevándorlókkal, és az ebből adód gondok előjeleivel, csapjál már fel a Tesco-újságon kívül néha mást is...
bencemacska
@Peller Anikó: ma, 12:14

Te takarodj vissza abba a lyukba, amelyikből előbújtál!!!
cs.n.
"Ez most nem egy magányos őrült akciója volt"
Máskor sem magányos őrültek csinálnak ilyet, hanem szervezetek. Persze ritkán előfordul, ld. Breivik.
Azt meg nem értem, miért a migránsokra/menekültekre gondolnak egyből sokan. Ezt akkor is elintézhette volna az IS, ha egyetlen migráns/menekült sem lép be az Unió területére az elmúlt 1-2, vagy akár 10 évben. De itt már el lett hintve kormányzatilag a gondolat, hogy jönnek a terroristák. A tévé már rég itt van, a távirányítóval kéne inkább foglalkozni.
Szókrakész
"de az biztos, hogy a tömegmészárlás olyan új politikai környezetet teremt, amelyről ma még csak sejtjük, hogy egy új világ lesz."

Pont ez a céljuk.
Az NWO-Új Világrend megteremtése.
Ezen fáradoznak már évszázadok óta.
Csak Step by Step, hogy a nép maga akarja a ráerőltetett diktatúrát a hamis biztonság érdekében.
Orwell most tuti pezsgőt bontana.
Szókrakész
"Az elnöknek, a miniszterelnöknek, a belügyminiszternek pedig azt kell megmagyarázniuk, hogy a szabadságjogokat súlyosan korlátozó új nemzetbiztonsági szabályok mellett miként történhetett meg ez."

Nagyon átlátszó a "naivitásuk".

Az angol, amerikai úgy mondaná, hogy:
False Flag Operation.
csa-csa
@Mirabilis: első pillanattól kezdve ezt kellett volna tenni!!
Manhattan
Ne legyetek biztosak abban, hogy a menekültek közül kerültek ki a terroristák. Ők Francia állampolgárok voltak. Többségük már Fo-ban született.
bencemacska
A terroristák nem jönnek gyalog több száz kilométeren át!
Azok a business class-on utaznak. A végrehajtókat majd megtalálják helyben!
Mobil123
"Azonosították a párizsi merényletek egyik elkövetőjét. Az értesülések szerint ujjlenyomat alapján sikerült beazonosítani a fiatal francia férfit, aki egy Párizstól 35 kilométerre fekvő településről származik." - csak hogy tiszta legyen !! ezek nem a migránsokkal jöttek.
Manhattan
@Mobil123: Szerintem sem! A beszámolók szerint a terroristák túl jól beszéltek franciául ahhoz, hogy bevándorlók legyenek.
Mobil123
@Manhattan: Őt beazonosították egyértelműen, és ha Brüsszelben is tartóztattak le embereket. (belga állampolgárokat )
Nem mondom, hogy az áradattal nem jött szarházi is (és nem kevés) de a terroristák már itt élnek hosszú évek óta.
1magyar
@Mobil123: Azoknak a szüleit sem kellett volna engedni letelepedni akik elkövették - tanulság.
Mobil123
@1magyar: Ez sokkal bonyolultabb szerintem . Hány fiatal ment már ki és csatlakozott az IS -hez akik egyébként életükben nem olvasták a koránt (amire a terroristák hivatkoznak hogy gyilkolniuk kell ) Azok a gyerekek buták és elkényeztetett idióták és hány ilyen van ! Akik vezetik ezeket a csoportokat mint tanult ember és sajnos USA, EU egyetemeken tanultak. A hatalom az elmeháborodott gondolkodásuk vezeti halálba a sok buta embert.
1magyar
@Mobil123: Én csakúgy engedném keveredni a népeket, hogy házasodjon és gyereket "csináljon" - legalább egyet és már van kötődése.
Mobil123
@1magyar: Hát ez nem kötödés így hidd el.
varrólány
Az hogy most esetleg nem az állítólagos" menekültek "robbantottak még nem jelenti azt hogy ők majd jó fiúk meg lányok lesznek. De persze nyugodtan hátra lehet dőlni a széken hogy csak a félelemkeltés meg a riogatás megy megint.
Majd meg lesz magyarázva itteni "szakértői "módon!
1magyar
@Mobil123: Akkor meg radikálisan -mint egy rákos daganatot- kivágni őket innen.
Mobil123
@1magyar: Sajnos ezt már nem lehet sztem. Nagyon el lett ez cseszve már rég !! Sajnos világháborúra van kilátásunk :-(
Peller Anikó
@mobil: igen, élhetnek már itt régóta terroristák (sajnos), csak az idén ezerszer annyian jöttek (terroristák). És ehhez tapsikoltoznak észlény kommentelőink, van belőlük bőven.

A többi elkövetőt is azonosították szerinted? Megtalálják a módját, hogy a szemét emberek között követőket neveljenek, nálunk is vannak ilyen hazaárulók szép számmal.
1magyar
Az egyik szíriai útlevéllel jött törököktől a görögökhöz, okt.3-án menekültként.
Mobil123
@Peller Anikó: Gondolom ezt nekem szántad. Nézd biztos jött sok szarházi de akik most megkezdték a gyilkolást azok már hosszú évek óta itt élnek. A migránsok közül meg képtelenség kiszűrni :-(
Szókrakész
@leszúrt rittberger: "elvégre mégse nagy pénzekről van szó, "csak" néha pár száz járókelőről,"

Látni, te is csak a mozaik éppen az orrod előtt levő kockáját ismered fel.

Ajánlanék egy könyvet.
All Wars are Bankers' Wars.
kutyahűség
Ha már hisztériázunk és nakig be vagyunk tojva, akkor legalább írjunk helyesen: "A párizsi terror lerombolja (a) világunkat."

Remélhetőleg nem fogja. A menekültek azonban nem veendő egy kalap alá azokkal, akik azonos állampolgárságú terroristák! Ne keverjük az áldozatokat és az agresszorokat!

Itt az igazi felelős a titkosszolgálat - aki biztosan tudott erről, sőt hagyta, hogy ez történjen, mert ez ÜRÜGY lesz arra, hogy bevezessék a terrorizmus ellenes totális kontrollt (gyk: agyő, szabad gondolkodás stb.), és ürügy lesz arra, hogy a népfélelem és a népharag miatt lazán felülírják a genfi egyezményeket, és a menekülteket - és azokat, akik valódi elszenvedői az IÁ terrorjának és a hazai (szír) háborúnak - egy kalap alá vegyék a terroristákkal.

Ürügy lesz arra, hogy az arabok ellen forduljanak, hogy intoleránssá legyenek, hogy elszabadulhassanak a kontrolálatlan indulatok. Előbb az arabok ellen, majd pedig mindeki más idegen ellen. És ezt megállítani csakis rettenetesen kemény törvényekkel lehet - amivel Európa éppen annyira a radikalizálódás útjára fog lépni, mint amennyire most ott van az IÁ.

Megoldás: össznépileg az IÁ ellen fordulni és eltörölni őket a föld színéről is. A francia titkosszolgálatnak pedig vegyenek egy jó kávéfőzőt, mert nagyon rájuk férne egy kis éberség.
verőce21
@leszúrt rittberger: (12:19) Mindenesetre a terroristák egy részének torzóiból is megállapítható, hogy nem annyi idősek voltak, hogy Merkel "még a sörpadok alatt rágcsálta a Milk-csokit..."

"A Daily Mail brit lap arról közölt cikket, hogy az öngyilkos merénylők közül ketten is szír menekülteknek adhatták ki magukat korábban a görög határon, így léphettek be az Európai Unió területére. Egyikük októberben érkezett Lérosz szigetére, az ő útlevelét találhatták meg a francia hatóságok, másikuk még augusztusban érkezett Törökországon keresztül hajóval."
verőce21
Az egész probléma talán ott kezdődött, amikor Nagy-Britannia és Franciaország megengedte, hogy a gyarmataikon élők tömegesen betelepüljenek az anyaországba. A baloldali média és a baloldali véleményformálók, a feminista mozgalmak és a harcos anarchista Che Guevara pólósok együtt ünnepelték zajosan a multikulturalizmus és a saját nemzetük idegenekkel való feldúsítását.
Ennek a folyamatnak a következménye ez a merényletsorozat is, amelyből kiderül, a jelenlegi bevándorlók nem fognak 600 évig sem integrálódni a keresztény társadalmakba, mint a cigánymigránsok.
leszúrt rittberger
@verőce21: De milyen érdekes, nem, hogy minden merénylőnél van útlevél. (S talán fogkefe, TAJ-kártya és cserezokni is.) Ha te IÁ-terrorista lennél és a nyugatot még jobban szeretnéd összeugrasztani a menekültekkel (hiszen ez a cél, hogy feszültséget szíts, ebből profitálj), te milyen útlevelet vinnél magaddal egy merénylethez? Szír útleveleket, nyilván, és szórnád szerteszét magad után, mint Jancsi és Juliska a kenyérmorzsát. Ezen is el lehetne merengeni...
Eriksson
@verőce21: Megengedték, hogy a gyarmatiak betelepüljenek? Egyenesen invitálták őket, mert kellett az olcsó munkaerő. Az volt az igazán rövidlátó társadalompolitika.
verőce21
@leszúrt rittberger: (09:29) Nem mindegyiknél, de kettőnél volt. (A többiek elfelejtették magukkal vinni, hogy én is élcelődéssel éljek, mint ahogy elkezdted.) :)
verőce21
@Eriksson: Jó és tetszik amit írsz.
Valószínűleg azok a betelepültek lojális és jó munkaerőnek számítottak, hiszen a gyarmatokon válogatták ki még őket. De gyógyítsál fel egy kígyót és mikor szabadon engeded megmar.
Tehát, ha egy egyed/személy, nem a saját társadalmi körödből való, tilos segíteni rajta.
Eriksson
@verőce21: Köszi.
Nem tilos, de erősen ellenjavallt.
keresztapa
Ha bebizonyosodik, hogy a párizsi merénylők első generációs bevándorlók, történelmi változás állhat be az európai migránspolitikában, az ugyanis, hogy a francia titkosszolgálat egy ilyen összehangolt akcióba nem tudott beépülni, azt jelenti, mostantól Európa bármely városában sor kerülhet hasonló merényletekre. Azaz a két bombázást támogató Európai ország az amely tarthat a terror támadások sorozatáról, Francia , Angol, de szeretnék Európára vetíteni háborús törekvésüket, és sikerülni is fog nekik, EU diktátummal a fenyegetettség napirenden tartásával, a háborúzás költségeit szétosztani egész európára, emberi érzelmek kihasználásával de a haszon az övék lesz!
Eriksson
@verőce21: Átgondoltam: Valóban tilos vezető politikusoknak a lakosság kárára vadidegeneket istápolni.
keresztapa
Az Obama-kormány alábecsülte-e az IÁ jelentette veszélyt, és az üggyel kapcsolatos felelősséget alapvetően közel-keleti szereplőkre, Máliki volt iraki kormányfőre és Aszad szíriai elnökre hárította.
Az ugyancsak a Fehér Házra pályázó Bernie Sanders vermonti szenátor hangsúlyozta, hogy az IÁ elleni koalícióban kulcsszerepet kell játszaniuk a muszlim országoknak. Utalva egyebek között arra, hogy Clinton szenátorként az iraki beavatkozás mellett szavazott, hozzáfűzte, hogy “az invázióknak és rendszerváltozásoknak nem várt következményei voltak”.
Martin O’Malley, Maryland volt kormányzója, Clintonnak ellentmondva azt mondta, hogy az IÁ elleni küzdelem igenis amerikai harc, de azt nem vívhatja egyedül az ország. Európa is kifogja venni részét a harcban.
A szíriai menekültek amerikai betelepítésével kapcsolatban Clinton és O’Malley egyaránt 65 ezer alaposan átvilágított ember befogadását szorgalmazta, Sanders szerint azonban a probléma teljes mélységében nem ismert, ezért konkrét számot nem mondott, de rámutatott, hogy az Egyesült Államoknak “erkölcsi, anyagi felelőssége van Európával kapcsolatban”.
bencemacska
@1magyar: Lehetséges, de ő "csak" végrehajtó, azaz halálra ítélt volt, nem "élvezője" tettének!
Bár lehet, hogy a családját megfizették!!!
Szókrakész
@Eriksson: Csak nem a Gyurcsányira gondolsz?
keresztapa
Angela Merkel korábban kijelentette, hogy a szíriai "menekülteket" minden korlátozás nélkül befogadja Németország. Ekkor indult meg az azóta sem apadó sáskahad a Balkánon keresztül Németország irányába, s azokban a derűs napokban szelfizett a várható bukása után akár háborús bűncselekmény elkövetésével is vádolható "német" kancellár. Bebizonyosodott, hogy a Párizsban végrehajtott tömegmészárlás legalább egyik elkövetője szíriai "menekült" volt - írja a BBC-re és a Reutersre hivatkozva a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
világlátó
@kutyahűség: Sok kérdésben elfogadom az álláspontodat. Jól látod. Egyfolytában azon töprengek, miként lehetne megállítani a további menetelést és a terrorcselekményeket.
Jutott már eszembe egy teljes körülzárás és kiéheztetés, de ez a középkorban még elfogadható harcmodor volt, sőt még a lovagiasság is párosult ehhez. Ez ma elképzelhetetlen.
Ha felbomlik az IÁ. és leteszik a fegyvert, regisztrálnak/ rabosítanak minden IÁ. tagot, majd ellenőrzés alatt tartják őket átnevelő táborokban, az sem biztos garancia arra, hogy a hit ereje folytán és a megátalkodottságuk folytán nem lesz újra ütőképes csoportjuk a ma még kívülállók között, folytatva ezek harcát.
Körülvenni a területet, erővel, eszközzel, mindazzal, amit ma a katonai technika biztosít és a totális megsemmisítés módszerét választani, - minden az emberiség történetében eddig előfordult háborús pusztítást felülírva - a lehető legcélravezetőbb. Azt követően majd lehet már rendezni ennek az egésznek a súlyát, következményeit, az azt követő felelősség tisztázását, az emberiség egésze számára megfogalmazható tanulságokat. .Röviden most úgy is mondhatjuk, hogy az emberiség legocsmányabb időszakát lezáró és az emberiség békéje visszaszerzése és megtartása érdekében a gonosz erő totális likvidálása indokolt.
Persze ki vagyok én, hogy ilyen végzetes, szélsőséges , embertelen álláspontot fogalmazzak meg , most csak saját magamnak és Nektek itt a Propellerben. Nyilván ugyanezt mondhatja Obama, Putyin, Ban Khi Mun, vagy a NATO főtitkára , a pápa, és mások. Az egyéni felelősség felvállalását visszafogja a közelgő választás, az egyéb egyéni célok, tervek. Az egyes országok népessége másként gondolkodik. A színes etnikai lakosságú Hollandia, Franciaország és mások egészen másként élik meg a bevándorlás hullámot, mint a nemzetállamok. Ahhoz hogy Európa népeit közös nevezőre hozzák, évtizedek jól átgondolt, következetesen képviselt Európai Alkotmányra volna szükség. Ez nem jelenti a nemzeti identitás elemeinek feladását .
Fradigege
Ha hagyják a lúzerek, hogy a terror lerombolja a világukat, akkor csak gratulálni tudok. Hihetetlen balek banda. Háborút kell hírdetni, aztán jól van. Sírnak itt, meg elítélnek, meg együttéreznek. Hikomat banda.
Eriksson
@Szókrakész: Nem kifejezetten, mert Gyurcsány kismiska ahhoz, hogy számottevően befolyásolja akár a bel-, akár a külpolitikát. Legfeljebb a közhangulatot.
világlátó
Folytatom. ugyanakkor biztosítékul szolgálhat végszükség esetén a közösen felvállalt lépések
közös felelősségének a felvállalására. Hogy ki mondja meg mikor van végszükség? Hát nem Orbán Viktorra vagy Marie Le Penre gondoltam. Valószinüleg eljött az az idő, amikor erre a komoly helyzetre, csak komoly emberek hozhatnak döntés előkészítő javaslatokat. Ma pedig a mai vezetők a helyzetet sem látják elég komolynak, egymást lesik és Angela Merkelt tartják minden jelen baj előidézőjének. Ezt lehet cifrázni egyes EU.-s politikusok cselekedetei egyéni minősítésével, karriervágyakkal, nemzetpolitikai hatalmi ambíciókkal, képmutató szövetségeskereséssel, intrikálással, egyéb önző és elég aljas szándékokkal. De ezt látjuk.
Ezért a közös, megalapozott, a döntés felelősségét közösen felvállalható Európai Parlamenti döntés meghozatalára nem számíthatunk. E nélkül az USA sem , Oroszország sem, a NATO sem tud hasonló súlyú döntést hozni és cselekedni. Még egyszer, mi a cselekvés tárgya? Az Iszlám Állam nevű kalifátus teljes megsemmisítése, az utolsó harcosig bezárólag, még akkor is, ha sok száz, talán ezer keresztény európai, ázsiai, amerikai fiatal is van közöttük. Erre ma a világ még nem képes.
Nem így az Iszlám Állam.
Mit tehetünk mi? Beszéljük meg, vitassuk meg. Ha ezt sokan teszik és körültekintően tájékozódva , az új információkat közre adva, formálunk véleményt. Nincsenek illúzióim, mégis azt gondolom, ha erre képesek lehetnénk, ha az így formálódó véleményünket becsatornázná valamely általunk is elfogadott médiába, talán a széles közvélemény formálásában is részt vehetnénk , így névtelenül, de felelősséggel.
Lám már alig esik szó a közel milliós bevándorolt tömeg helyzetéről, a sokezer kisgyermekről való gondoskodásról, a bevándorolt tömegek közbiztonsági helyzetéről, a rendbontás megakadályozásáról, a bevándoroltak nemzeti és vallási hovatartozásáról, a hitéletük gyakorlásának feltételeiről stb. Pedig mindezek állandó figyelése nagyon fontos lenne a helyes döntésekhez.
Lepényleső
Tartok tőle,hogy ez a mi bőrünkre is megy,hogy mit találnak ki mindegy.
keresztapa
@világlátó: Keresd meg a kiváltó okot, okokat amíg azt, azokat nem találod meg, addig csak felesleges ötletelésekkel lehet, sejtetésekkel találgatásokat eszközölni de magoldásokat konkretizálni nem, A vezetés hiányosságát, politikai felelősségre hárítani a kor legnagyobb hibája. A háborúnak ha nincs megállapítva háborús bűntette, v emberiség ellen elkövetett bűn tett, addig csak maszatolás a helyzet megoldása! Az ENSZ ugyan mikor szólal már meg, vagy semmi köze a hatalmak háborús játékához, hisz ők hozták létre, naná, hogy hallgatnak. Leragadni a Francia eseménynél az emberiség ellen elkövetett bűn tett!
világlátó
@keresztapa: Az okokat Te is, én is látjuk, tudjuk, de legalább közel állunk ahhoz hogy tudjuk.
De mit ér, ha Te és én és még nagyon sokan látjuk, tudjuk.Az okok oly messzire nyúlnak és olyan sok áttételen keresztül alakultak ki, hogy azokat most megfogalmazni a résztvevők többsége nem is akarja.A kereszténység és az Iszlám létrejötte, világvallásokká erősödése az egyik oldala a mai gondoknak. A gazdag Európai államok hódító politikája, a gyarmatosítás, majd a világgazdaság ráépülése a közel - kelet olajára, az össze vissza elköteleződés , a közel - keleti monarchiák önállósodási törekvései, a diktatúrák kialakulása, a sííták és szunniták közötti feszültség keltés, Izrael állam létrejötte és harca a mai napig, az Iráni sah bukása utáni helyzet, az arab izraeli háborúk és a szövetségesek magatartása, az
USA pozíciója, az oroszok stratégiai elképzelései, sorolhatnánk , bár eddig is sok fontos tényezőt kihagytam, ezek az okok, amelyeket megoldani szinte lehetetlen. Éppen ez a megoldatlanság és a meggondolatlan beavatkozások hozták létre az Iszlám Állam nevű katonai formációt. Az USA szerepe közvetlenül is közvetve is pontosan meghatározható, de ez nem azt jelenti, hogy most csak ők a felelősök és csak nekik kell megoldani ezt a helyzetet. Sokan vannak itt ezen a színpadon/kínpadon.
keresztapa
@világlátó: Pont a megoldás az ami a EU Vezetők feladata vagy ismerjék be alkalmatlanságukat és távozzanak. Liberális felfogással csak az áldozatok számának növelését segítik, így vezetni Európát esemény után kullogva az államok szégyene! Lehet gyászolni, de a tett hiánya az ami a gyászt növeli, folyamatossá, folytonossá teszi!!!
világlátó
@keresztapa: Sajnos így van, de mint írtam feljebb, nem várható, hogy eltakarodjanak. Sem szándék, sem váltóerő, sem a helyzet pontos ismerete, sem elképzelés a komplex megoldásra most nincs meg. Túl lassú a felismerés, az azonnali intézkedések kialakítása, a helyzet alapos felmérése, értékelése, a döntéselőkészítés és a döntés meghozatalához eljutás.
A vezetéselmélet szerint a vezetői döntések legfontosabbika a feladat tisztázás, az előzetes intézkedések meghozatala, az időszámvetés, a helyzet alapos elemzése, értékelése, majd a döntés / katonai nyelvezetben az elhatározás /előkészítése és a döntés, a feladatok megszabása, majd a folyamatos operatív korrekciók. Bocsánat, de az ember nem bújhat ki a bőréből /
Ehhez jól együttműködni képes törzs kell. A törzs összetétele, felkészültsége, a munkacsoportok alkalmassága döntő fontosságú. Én még nyomát sem látom ennek.
Itthon persze ez már megvalósult Bakondi úr bizonyára tudja mi a dolga ./ Sic /
varirmag
Most Párizsban tomboltak a terroristák,holnap vagy holnapután majd Londonban vagy Romában vagy Brüsszelben.
Ennek nem lesz vége. Rászabadították európára a migráns hordát.
Vajon a migráns védők közül kinek jutott eszébe hogy a sok kegyetlenül legyilkolt embernek
is joga lett volna az élethez.
Köszönjük USA, köszönjük soros,merkel. Köszönjük eu !
keresztapa
@világlátó: Vezetéselmélet magában foglalja a gyors helyzetfelismerést, elhatározást és a válaszcsapást, de nem engedi a bizonytalanság felülemelkedését. A tudatos határozottság a helyzet felismerése után azonnali választ követel, nincs helye ideje a liberális datolyázásnak. @varirmag: tiszta egyenes helyzetfelismerésed van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.