Elsősorban az Európai Unió politikusainak a felelőssége, hogy nem sikerült megelőzni a párizsi merényleteket – mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A szakértő rámutatott: az unió országainak titkosszolgálatai sem létszámban, sem pedig anyagilag nem állnak készen napjaink új kihívásaira, és gyakran még a törvényi háttér is hiányzik a megfelelő működéshez.

Hozzátette, látványos eredményeket ezen a területen gyorsan nem lehet elérni, hiszen 3-5 évig tart, mire egy szakembert felkészítenek a titkosszolgálati munkára.

A párizsi merényletek kapcsán megjegyezte, szimbolikus jelentőségű, hogy a terroristák már öngyilkos merénylőket is képesek bevetni Európában, és ez sokkolóan hat.

A francia fővárosban hat helyszínen elkövetett péntek esti merényletekben 128 ember meghalt és 300 megsebesült.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@levarosbukta: Nalad a pont mara!...:o))) Es hol van a nemzetkozi nagymester, nogradi? Eppen valahol tagitja az okosok fejet egy nepszeru musorban? Vagy a nem letezo egyetemen nem letezo tanarkent okitja a nem letezo diakokat?

Hol van nogradi, a showman???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@karma1: /tegnap, 07:03/

Emlékszel még Edward Joseph Snowden-re ? Csináltak egy doku-filmet a történetéről, érdemes megnézni. Ott elregéli, hogy is megy ez a gyakorlatban, ez a lehallgatás-felderítés-adatgyűjti. Milyen irányokban ? Az összes kommunikációs vonalon, internet, különboző hullámhosszú, földfelszíni és műholdas, analóg - digitális vonalakon.
A fekete minyimum 3/4-es kabátkában való tipegés már csak múzeális dolog.

Nem volt véletlen, hogy a betipegő migránsok, nem akarták azt, hogy az arcukat filmezze a média, ezért eltakarták. Szerinted a szakszolgálatok nem használják ezen anyagokat ? Sőt vágatlan verzióban :)
Oszáma bin Láden-t miért volt nehéz megtalálni ? Azért, mert ritkán - elvétve használt technikát, akkor amikor használt, úgy váltogatta, mint egy normális személy az alsóneműt. Mire beazonosították és így bemérhették volna, már nem élt az a vonal. Így viszont egy szellemet üldöztek évekig, majd egyszer Ő is hibázott.
karma1
@Főlökött: Latod, oszt Snowden is mire ment: az oroszoknal bujkal, valoszinu egy eletre, ha nem akarja magat kinyiratni...
Tudod ugye, hogy a felhajtott ballonkabat is csak egy jopofasag volt tolem, en is tudom, hogy ma mar mindent (nagyobb reszt) a technika intez...:o))

Azert most azt is vedd figyelembe, hogy Jihadi John se hasznalt sohase mobiltelefont, oszt megis kilottek penteken egy dronnal az amcsik...
Tudod, mint a hires-neves bohocunk mondta: "Van masik...!"
Főlökött
@karma1: Bocsi, leesett. Csak én nem raktam a 3/4-es után ilyet :)
nemjoezigy
@karma1: @Főlökött: Igazatok van!
Nem kell ehhez szakértőnek lenni, de azért is jól fizetnek. Ezért kell ennyi:-)
De akkor mi a túrónak fizetünk olyan sokat az ilyen szakszolgálatoknak, ha csak a tettek után mennek?
Hallom a rádióból, hogy két éve keresik az egyik elkövetőt, mint terrorista!
Az imakönyvükből idézettek szerint, amíg iszlám-muzulmán, vagy bárki aki hisz és így értelmezi a leírtakat, addig a másik muszlimra, a hitetlenre, a keresztényre, ugyanez a sors vár! (ölni kell azt aki nem az igazhit terjesztését,- tűzzel vassal- végzi.)
Most hallom szintén, hogy nem jelenti azt, hogy minden muzulmán meg akar ölni minket (nem muzulmánokat, "nem igaz" muzulmánokat)
Erre az én reakcióm, hogy mondják meg, mutassanak rá, sőt csukják le azt a a néhányat, aki meg akar ölni minket, nem muzulmánokat!
Főlökött
@nemjoezigy: Épp ez a gond, hogy nincs se ember, se technika, mely ezen válogatást biztosan - nagy hatékonysággal meg tudná tenni, minimális hibahatáron belül. A felmerülő mennyiságről már nem is beszélve.
Megoldást én pl Japán technikában látom, a teljes tíltás és elutasítás. Érdekes mód senki sem sikítozik ellene, tudomásul vették és ennyi. Tiszteletben tartják. Nincs is ilyen balhé náluk, érdekes mód.
Kvótázás pedig az év vicce lehetne, ha egyes helybentopogók, nem vennék véresen komolyan.
nemjoezigy
@Főlökött: igazad van. De ettől függetlenül így is eltartunk több olyan "biztonsággal foglalkozó szakembert", aki Szerinted is csak a szart pofozza és jól él belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.