A közterületeken lévő fegyveres rendőrök és katonák elsősorban a lakosság megnyugtatását szolgálják – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Bakondi György egyúttal megerősítette, hogy fegyverzetüket megerősítették, éles lőszer van náluk.

A főtanácsadó felidézte, hogy a múlt pénteken történt párizsi merényletek után szombaton – ahogy több más országban – Magyarország védelmének garantálása érdekében a magyar kormány is megerősítette a biztonsági intézkedéseket. Ennek "nyílt" részeként a közterületeken – mint a repülőterek, vasútállomások, buszpályaudvarok, nagy forgalmú aluljárók – megerősített rendőri és katonai jelenléttel biztosítják az emberek védelmét.

Ezzel együtt a háttérben is intenzívebbé vált a munka a titkosszolgálatok és biztonsági szervek közötti nemzetközi szintű együttműködésben. A magyar szolgálatok is kiemelten foglalkoznak a terrorizmussal összefüggésben szerte a világon keletkezett információkkal. Európa-szerte intenzívebbé vált a szolgálatok közötti információcsere, egyrészt annak érdekében hogy fel lehessen deríteni mi történt, másrészt, hogy minél több információ legyen arról, hogy mi várható – emelte ki a főtanácsadó.

Bakondi György elmondta, hogy szombat óta már több megkeresés érkezett arról, hogy "bizonyos szír emberek" áthaladtak-e Magyarországon. Ezeket a megkereséseket a lehető legrövidebb időn megválaszolják – mondta a belbiztonsági főtanácsadó, felidézve: ahogy azt korábban Orbán Viktor miniszterelnök is jelezte: Magyarország a legmesszebbmenően támogatja a francia hatóságokat.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Rögtön látszott, hogy csak egy mutatványos eksönről van szó, mert hogy két sétáló, "kimenő" terepgöncbe bújtatott sétáló nem fogja megakadályozni a terror pistákat, az is tuti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
"Európa-szerte intenzívebbé vált a szolgálatok közötti információcsere, egyrészt annak érdekében hogy fel lehessen deríteni mi történt, másrészt, hogy minél több információ legyen arról, hogy mi várható – emelte ki a főtanácsadó."

Hát ahogy elnézem, még a múltat se tudják ezek a "titokszagértők" kideríteni, nem hogy mi várható. Egy időjárás jelentés pontosabb, mint ezeknek az előrejelzései.
Egy amerikai sorozat nyomozói, CSI Miami, vagy LA vagy mit tudom én(nem nézem őket) már rég felgöngyölítették volna az egész bulit, ősrobbanásig visszamenőleg.
eugen4402
@Clavigo: Kérdezted: miért tartjuk ezt a...? Az a gyanúm, a cikk címében rejlik a válasz. Ezek itt eljátsszák nekünk a hülye zsarut és a jó zsarut.
Orbán naponta háromszor éhgyomorra ijesztget bennünket, aztán jön a Bakondi, aki a közterületen elterülő rendőrökkel nyugtatgatja a frászban remegő honpolgárokat. Különben meg ria-ria Hungária, győzött a csapat...!!!
cs.n.
Miniszterelnök Belbiztonsági Főtanácsadója bazze. Röhej, hogy még ilyen beosztás/cím is van. Na de Pintér papa spanja, muszáj neki is szerepet osztani a fideszkormányok idején. Bukott katasztrófavédelmisként elvégre mégsem oszthatja az észt a királyin.
Hofipisti
Nem lenne olcsóbb andaxint osztani, ami talán hatékonyabb is lenne a lakosság megnyugtatásának fáradtságos, s ma nagyon is költséges "erőfeszítéseinél".
Igaz, a lakosságot a nyílt, őszinte, nem politikusi magán-, hanem valós, közérdeket szolgáló nyilatkozatok, netán tettek tudnák igazából megnyugtatni.
Érdemes lenne már azon is egy kicsit elgondolkodni, hogy pl. a svájci lakosság nagy része nem is tudja, hogy ki a miniszterelnök, s mégis NYUGODTAN élnek!
nezelodo
Lehet, hogy hamarosan előkerül megint egy frissen sminkelt erdélyi testvérünk, és a párja, akiket az imént mentett meg Orbán a gonosz migráns terroristák karmaiból, hogy érezzük, mennyere vigyáz ránk a dakota.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.