Egy török repülőgép miatt csütörtök délelőtt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

Közleményük szerint egy B 737 típusú repülőgép – amely repülési terve szerint Törökországból Hollandiába tartott – nem vette fel a polgári légi irányítással a kapcsolatot. Ezért a Magyar Honvédség légi hadműveleti központja riasztotta a készültségi szolgálatban lévő magyar Gripeneket.

A Gripen pilótája a feladat sikeres végrehajtása érdekében engedélyt kapott a hangsebesség átlépésére, és arra, hogy mihamarabb igazoltassa a török repülőgépet. Mint írták, a hangsebesség átlépése során hangrobbanást lehetett hallani Székesfehérváron és körzetében.

A feladat végrehajtása közben a török repülőgép felvette a rádiókapcsolatot, a magyar harci gép pedig visszatért a bázisrepülőtérre – olvasható a HM közleményében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Ha kellően alacsonyan teszi, akkor van lökéshullám is és az ablaküvegek is mennek a kukába-darabokban.
Mivel utol kellett érnie a B 737, az pedig nem húzta be a kéziféket-menet közben, ezért kénytelen volt hangsebesség felett repülni, utána. A hangsebesség átlépése pedig hanghatással és lökéshullámmal is jár.
Akit érdekel : a Vadászpilóták című filmben, Mirage 2000-el, földközelben átlépték a hangsebességet. A film bemutatja, milyen hatások érvényesülnek akkor.
fekete
Nem veszik eszre magukat? Meg a torokokk is le tolyak kelett europat. Ilyeneket jobb ha nem irnak meg,mert vilag
rohelyei az egesz csapat.Szaz ezreket att engedtek fel europan,papir nelkul,(Iraqi,Afgan,Szir,aki csak akart,az nem volt problema.De egy masik NOTO tag attrepult,itt
mar riasztottak a vadaszokat!Igaz,lehet,hogy megint 150-evre jonek,mar ismeros nekik a
terep.
wadnarancs
@Főlökött: Gyerek koromban napi több hangrobbanás is volt... Senkit sem zavart!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.