A Fidesz-frakció az Európai Bizottság paksi bővítést érintő határozatára reagált így csütörtökön közleményében.

Az EB ugyanis rájött, 

Magyarország versenyeztetés nélkül, nem átlátható folyamat részeként ítélte oda a két új reaktorblokk építésére és két másik korszerűsítésére vonatkozó megbízást,

emiatt a paksi projektet érintő minden folyamatban lévő és tervezett további beszerzés felfüggesztésére szólíthatják fel Magyarországot.

A Fidesz szerint a paksi atomerőmű fejlesztése elengedhetetlen a magyar lakosság és az ipar hosszú távú, olcsó, biztonságos áramellátásához. Az atomerőmű jelenlegi blokkjainak élettartama idővel lejár, ezért az ország áramellátásának biztosításához még időben bővíteni kell – mutatott rá a nagyobbik kormánypárt, kiemelve: enélkül Magyarország és a magyar emberek kiszolgáltatottak lennének, és jelentős áramáremeléssel lehetne számolni.

A paksi áram a legolcsóbb áram, ezért az atomerőmű fejlesztése nemzetstratégiai érdek. Brüsszel és az ellenzék kezdettől támadja a rezsicsökkentést, ez történik most is – rögzítették a közleményben.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
rossebbe, már megint támadják a nemzeti vívmányokat.
szegény Magyarország.
Mindenki ezt a népet akarja sanyargatni, amióta nemzetivé vált a nemzet.
De szerencsére itt van a mi jótevőnk, a Legfőbb Elme, aki megvédi hazánkat az aljas imperialista liberálfasiszta rezsicsökkentésellenes hordától.
Kitartást kívánok a mi Bölcs Vezérünknek, aki végigvisz bennünket ezen nehéz harcon,
amit győzelemre viszünk a rezsicsökkentés érdekében, hiszen minden mimagyaroknak szükségünk van azokra a forintokra, amit a gonosz rezsinövelő szolgáltatók elrabolnak tőlünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Az egyik legnagyobb rezsi csökkentés lenne, ha ingyen "kormányoznák" Szerelmes Országunkat, mint például Széchenyi István, a legnagyobb Magyar. A felcsúti zsírmore fényévekre bohóckodik ettől és tömi a lúzer stróman haverokat. Lássuk be, nem magyar, mivel önzetlensége a nullát súrolja. Alulról.
agnes200
Lehet, hogy nem lesz 70 év múlva emiatt rezsicsökkentés, viszont megmentene vele minket Brüsszel egy totális eladósodástól, egy sugárszennyező potenciális veszélyforrástól, és attól, hogy a fideszes alvállalkozók úgy szedjék meg magukat Paks II-n, hogy a végén elfelejtsék még az anyagot is beépíteni az atomerőműbe - nehogy ne legyen elég nagy a hasznuk. És mellékesen a Duna élővilágát is megmentenék vele. (És az sem mindegy, hogy az ország az IMF-nek tartozik, vagy egy Putyin vezette katonai nagyhatalomnak...)
És Brüsszelnek szurkolok!!! És ezzel Magyarországnak!
Desischado
@Rózsika Hatházi: Ne félj, okosabb vagy te annál, lelkem! Szerencsére! És osztom a véleményed, nálam sem válik mbe a mézes-mázos hazugság cunami!
Remélem, Brüsszel elkaszálja Paksot, és megment minket attól, hogy kilegyünk szolgáltatva és eladósodva aaz oroszoknak vagy 70 évre! Remélem, orbán basit megüti a guta, ha nem sikerül!

@vonotok: Kedves barátom, no para! Ami késik, az nem múlik! Majd előveszik Gyurcsányt és még Bajnait is! És természetesen a gaz Unió lesz a hibás, ha nem sikerül a nagy biznisz! Nem lesz a haveroknak mit zsebrevágni! Remélem, kárörvendhetünk majd ezerrel!

@agnes200: Ágika! Minden szavad aranyat ér, annyira igaz!
solidedge
Az EU semmi mást nem kér, a kormány tartsa be az ide vonatkozó jogszabályokat. A Fidesz érvelése olyan, mint amikor elkapják a betörőt, aki ezután megvádolja a rendőrséget, hogy megvonták a jövedelmét.
pbalage
@Szeparepa2: tudom, ezért az ilyen esetek elkerülése végett mindig tartok magamnál egy zacskó fűrészport abból a célból, hogy szét tudjam szórni az aszfalton, nehogy a többi normális járókelő elcsússzon a kicsorgott nyálon.
kukac50
Miért nem csinálnak felmérést az orszában minden háznál nézzék meg ki mivel fűt,és ahol fával fütenek kapjanak országos átlag alapján annyi pénzt mint a villannyal gázzal fűtő családok . Azt is kérdezzék ellenörizzék,hogy mennyi az egy főre jutó jövedelem. A szegényebb réteg kisnyugdíjasok rokkantak közmunkások minimálbéresek fával tüzelő családoknak nem adnek rezsicsökkentést már sok helyen kikapcsolták az áramot is. Brüsszel ezt sem tartja igazságosnak aki jobban él az kap kedvezményt aki rászorúló az nem. Ezért mútatják a rozsdás sparheltet, mert nincs mivel begyújtani!
22500-35000-ből élők megfagynak a télen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.