A hétvégén téliesebbre fordul az időjárás: a leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre kell számítani, és főként a magasabban fekvő területeken már havas eső, hózápor is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből. 

Pénteken eleinte elsősorban csak az északi határszélen kell számítani csapadékra, majd délután délebbre is egyre többfelé lehet eső, zápor. Időnként megerősödik, főként a Dunántúlon olykor viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Szombaton borult lesz az ég és sokfelé várható eső. Az ország déli felén lehet több csapadék, délnyugaton területi átlagban akár 30 milliméternél is több eső eshet. Délutántól, estétől a magasabban fekvő területeken havas eső, havazás is előfordulhat. Erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lesz, napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor, hózápor. Sokfelé megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 4 és 7 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Akik megfagynak a télen azok Orbán rezsicsökkentésének köszönhetik a fa hiányát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.