Novemberben további, több mint 300 milliárd forintnyi uniós támogatás beérkezésével számol a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ami jelentősen csökkenti a pénzforgalmi hiányt és az államadósságot is – mondta Banai Péter Benő, a szaktárca államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön.

Az államtitkár az államháztartás helyzetéről tartott háttérbeszélgetésen kifejtette: a részletes októberi adatok alapján nem látnak változást. Mindhárom nagy adóbevételi tételnél érdemi többlet van és az időarányos teljesülés magasabb, mint tavaly a hasonló időszakban.

Ez a költségvetésben feltételezetthez képest kedvezőbb gazdasági folyamatoknak köszönhető. A költségvetést 2,5 százalékos növekedéssel fogadták el, azonban a szaktárca valamint a hazai és nemzetközi elemzők is 3 százalék körüli ütemmel kalkulálnak. Ennek köszönhető, hogy a bevételek jobban alakulnak, ez, és a kedvező hozamszintek ellensúlyozzák a többletkiadásokat – mondta Banai Péter Benő.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Te kis SZERENCSÉTLEN ! Kihez ömlik a lóvé ??? Nem hozzánk,hanem néhány embernek nevezett förmedvényhez.Te ezért a címért például mennyi lóvét kapsz ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@verum: "Az állam én vagyok !" - gondolta orbánc - a geci !
verum
@Szókrakész: ugyan miért is kellene örülnöm, hogy Orbánék zsebe tömődik és stadionok nőnek gombanódra? Mert az ország ebből a pénzből nem sokat lát. Az egészségügy, az oktatás, a fizetések -- mind maradnak.
Csizmás Kond
@nemkati: ..ez nem ilyen megállapítási kategóriába tartozik...
karma1
@Szókrakész: Te mennyit kapsz belole, hogy ezt mondod? Es micsod dolog az, hogy tapsikolnak a kormanyban, mert az unios penz fogja megdobni az allamhaztartasbol eredo hianyok potlasat?
B@ssza meg, az unio NEM szeretetszolgalat, koltsegvetes- es zsebpenzkiegeszito, hanem fejlesztesekre, es beruhazasokra adja azt a rohadt penzt.
Nem az egyenek kapjak, hanem ha arra koltenek, amire kuldik, akkor javulna a munkanelkuliek helyzete, lenne munka, termeles, plusz penz, amit az emberek a magyar kiskereskedelembe forgatnanak vissza, vegre beindulna a gazdasag, IGAZAN.
De nem, ez most szet lesz osztva nehany csokos kozott, valamennyivel betomik a legszuksegesebb dolgokert kiabalok szajat, oszt jonapot, januartol megint indul a coresz..

".Novemberben további, több mint 300 milliárd forintnyi uniós támogatás beérkezésével számol a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ami jelentősen csökkenti a pénzforgalmi hiányt és az államadósságot is – mondta Banai Péter Benő,
eszegfu
Az biztosnak tünik, hogy a vállalkozások az EU-s pályázaton megnyert pénzeket "utófinanszirozásként" kapják meg (előleget lehet igényelni), vagyis megveszem pl. a gépet, van számlám + elkészitem az elszámolást, benyujtom... és megkapom a pénzt valamikor. Azt viszont nem tudom, hogy a kormány a ktv-i pénzből finanszirozza, és ő is utólag kapja meg az EU-tól, vagy sem? Valaki nem tudja?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.