Létrehozna egy kisebb, határellenőrzés nélküli zónát több EU-tagállam a jelenlegi schengeni területen belül, amelyből az első lapértesülések szerint Magyarországot is kihagynák.

Az Európai Bizottság csütörtökön jelentette be, hivatalos javaslatot kapott arra vonatkozóan, hogy jöjjön létre egy mini schengeni övezet a már létező schengeni zónán belül. A bizottság szóvivőjének tájékoztatóján egy egy újságíró kérdezett rá arra, igaz-e, hogy Hollandia szeretne egy ilyen övezetet.

Hollandia javaslatáról Thomas de Maiziere német belügyminiszter beszélt egy néhány órával korábbi berlini sajtóértekezletén. Azt mondta, holland kollégája beszámolt neki arról, hogy a holland kormány tagjai megvitattak egy ilyen ötletet, majd ismertették ezt szövetségeseikkel is.

Maiziere erre azt mondta Ronald Plasterknek, hogy nem lelkesedik az ötletért.

A politikai célunknak annak kell lennie, hogy a schengeni övezet mint egész működjön jól. Minden más csak mellékes morfondírozás

- mondta.

A De Telegraaf című holland lap értesülése szerint mini-Schengenbe Ausztria, Németország és a Benelux-államok tartoznának bele és ezeknek az országoknak a határain kívül tranzitzónákat hoznának létre a menekültek számára. Magyarország mellett a többi kelet-európai EU-tag is kimaradna.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A hollandok neki futhatnának ennek mégegyszer, mert a terroristák a mini schengeni zónán belül voltak állampolgárok ott születtek meg, éltek, szocializálódtak és nem a kelet-európában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@F_Viktor: Több, mint öt éve várjuk, hogy hátha Európa vezető észhez térnek, de nem teszik. Hazaáruló, idegen zsoldban álló liberális majmok!
silber13
@Freewolf: Aztán kik is azok farkaska?:-)))) Minden európai vezető hazaáruló, meg liberális majom? Aggódom érted, hiszen oly messze még a hétvégi pihenésed, sok neked ez a feszített ütemű, lihegve izzadó kiképzés, a mindenáron való megfelelés kényszere!:-)))
Freewolf
@silber13: Az Osztrák kancellár, Junker, Merkel mutti és az összes széplelkű senkiházi, akik könnyes szemmel engedik be a vadakat!
silber13
@Freewolf: Egyre jobb! Már senkiháziak is!:-)))))))) De nem látom a már megszokott liberálfasisztázásodat! Laza vagy farkaska!
Freewolf
@silber13: Jobb napjaimon hagyom, hogy beleképzeljétek a szóképeket a mondatomba! :-)
F_Viktor
@Freewolf: Írod:
"Több, mint öt éve várjuk, hogy hátha Európa vezető észhez térnek, de nem teszik."

5 éve? 204. májusa óta vagyunk EU-tagok.
Avagy arra gondolsz, hogy 5 éve az EU vezető politikusai nem vesznek részt Orbán Európát bomlasztó tevékenységeiben?

Írod:
"Hazaáruló, idegen zsoldban álló liberális majmok!"

Ezeket a liberális majmokat saját országaikban a szavazók választották meg, méghozzá csalás mentesen, nem kellett nekik hozzá átírniuk a választási törvényeiket.

Nem kicsit nevetséges, hogy éppen te, a diktatórikus Orbanisztánból, egy ízig-vérig demokrácia- és EU ellenes pici pont akarod megmondani a többi 740 millió európai polgárnak, hogy mi a jó nekik, kikre szavazzanak! :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.