Folytatódik az MSZP-s belháború. A párt korábbi elnöke azt nyilatkozta, hogy a szocialisták kieshetnek a 2018-as országgyűlésből. Egyik utódja, Mesterházy Attila vissza is szólt tegnap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Azt mondta, Kovácsnál "becsípődött" a generációs kérdés. Azt elismerte, hogy korábban ő kérte, a régi vezetők lépjenek hátrébb és más módon segítsék a pártot, de úgy értékelte, hogy erre szükség is van.

Ugyanakkor Mesterházy önmagának fekete pontnak írta be, hogy ő sem fordított figyelmet arra, hogy a régiek fontosnak érezhessék magukat.

Az utóbbi fél évben erősen kiújult a személyi harc az MSZP-ben. Először a Puch Lászlóhoz köthető Tóth Bertalan neve került elő, mint lehetséges vezető, majd Harangozó Tamást javasolták, végül Hiller István konkrétan is bejelentkezett a pártelnöki posztra új, a fideszes menekültpolitikát elfogadó mondatokkal, amikor kiállt a határkerítés mellett. Tóbiás József egyelőre visszautasította az őt ért vádakat.

A jelenlegi pártvezetőt a legtöbb MSZP-s leköszönő elnöknek tartja és arra számítanak, hogy Tóbiás nem indul újra az elnöki posztért. Megkezdődött az öröklési tuszakodás: van aki a pártvezetői pozícióra hajt, van aki a frakciót szeretné átvenni.

Az MSZP-hez közelálló források szerint bár a belső viszályok gyengíthetik őket, de a pártot nem lehet megölni a választásokig.

A párt egyes vezetői minden baj forrásának Gyurcsány Ferencet gondolják, és "ha az MSZP hosszú távon is létezni akar, végzetesen meg kell gyengíteniük" őt.

Egy biztos, ha minden így marad, a szocialistáknak 8-9 listás, illetve 2-3 egyéni parlamenti mandátummal kell beérniük.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kovácsnak teljesen igaza van. Hiába erölködnek az un. "fiatalok" sehova nem jutnak. De még ha erölködnének??? Mindenki menjen át Gyurcsányhoz. Egy ember létezik ma Magyarországon és ez Gyurcsány, aki ezt a szélhámos Orbánt sarokba tudja szorítani. Bármelyik magát ellenzékinek valló párt káptelen rá:
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
@Horizont: Köszönöm.Kedves@Horizont: Én nem a tévé híreire,hanem az objektív valóságra alapozva,annak segítségével mondok -írok bármiről-bárkiről.
Lepényleső
Mesterházy amikor a legjobb formáját hozta,akkor sem érte el Kovácsnak azt a szintjét,
amikor a legrosszabb volt.
prime777
@Horizont: Miért állsz le vele beszélni?
Nem is itt él ezen a világon szerintem.
Gyurcsány már milliárdos volt a politika előtt.
Azt hiszem egy fillért nem vett fel a miniszterelnöki munkájából.
De azt elnézi,hogy 369.972 forintot vegyen fel egy lakás bérlésére a jobboldali politikus.
De annyit is csak azért mert 370 ezer a plafon.
És ez a szemét nem csípi.
Teljesen kilóg a lóláb pedig.
Még ennyire ostobák az emberek Magyarországon addig nincs is miről beszélgetni.
Desischado
Szerintem csak a megélhetésért, a Parlamentben való maradásért folyik a harc. Elég szomorú! Gyurcsány mögé kellene felsorakozniuk!
Logogrif
Az mszp-nek csak egy baja van,de az nagyon: Nincs igazi mai világnézete, - elképzelése a teendőkről és megfelelő emberke sincs,aki szervezőkész lenne, - párton belül és a tömegek számára...Mindezek miatt kár értünk...
Szókrakész
Ha Kovács vízióját követve gondolkodunk és azt feltételezzük, kieshet az mszp, akkor mi vár a többi mini, nano pártra(DK, LMP, Együtt...)?

Akkor aztán tényleg szükség lesz a szavazat számlálati csalásokra, hogy a fidesz valahogy betoljon maga mellé egy "ellenzéki" legalább egy pártot a parlamentbe a demokrácia látszatának megtartása érdekében.
Vagy hogyan fogják intézni?
"Kölcsön adnak" szavazatokat az mszp-nek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.