Októberben úgy alakult a helyzet, hogy le kellett mondania a Miniszterelnökségen betöltött államtitkári posztjáról, mégis nagyon jó évet zárt Giró-Szász András. Záró vagyonnyilatkozata szerint ebben az évben nettó 93 milliós forinttal nőttek pénzbeni megtakarításai. – írja az Index.

Giró-Szászról szerdán derült ki, hogy ismét visszatér a politikába: Orbán Viktor belpolitikai főtanácsadója lesz. Korábbi, januárban leadott nyilatkozatával összevetve Giró-Szász pénzbeli megtakarításai tíz hónap alatt nettó 93 millió forinttal nőttek.

Csekély 93 millióval gazdagodott Giró-Szász idén

Értékpapírban 47 millió helyett 70,3 milliója van, a takarékban lévő vagyona pedig 52 millióról 170 millióra ugrott. Jelentősen megnőtt a készpénztartaléka is, novemberben 10 helyett már 40 milliót tudott mozgósítani.

 A volt államtitkár vagyonának nagyobb része továbbra is követelés formájában szerepel a vagyonnyilatkozatban. Giró-Szász korábbi üzlettársai 700 millió forinttal tartoznak a 2006-ban alapított Strategopolis Kft. tulajdonrészéért. A cégtársai januárban még 750 millióval és 30 milliós tagi hitellel tartoztak, a kintlevőség azóta 80 millióval csökkent.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Jozefina: Kétszer,,,,,de már túl esett a transzplantáción,,sikeresen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@enslaved: 16:03 Nem tudom melyikünk a "betegebb", mert most is egyetértünk nagy vonalakban!:)) Egy kis kiegészités csupán: igazából nem tudom ennek a "szakadéknak" a nagyságát, de egy vezetőnek -- aki mindenért felel: akár a termelésért, akár az emberek testi épségéért -- mindenképpen magasabbnak kell a fizetésének lenni.
enslaved
@eszegfu: Ez csak természetes, örülök, hogy te is így látod. Nekem a dolgozók alulfizetettségével van problémám.
eszegfu
@enslaved: 18:31 Valóban ez az "alulfizettség" nagy gond. És most visszajutunk az alapvető problémához: miért nem lehet csökkenteni a járulékokat és miért nem lehet ujra bevezetni a sávos SZJA-t?! Ez költői kérdés volt... és sajnos nem rajtunk mulik!:(
Desischado
@enslaved: Köszönöm, megvagyok. ÉS veletek minden rendben? Írhatnál priviben!
enslaved
@Desischado: Nálunk minden rendben, kisebb betegségekkel tűzdelve, ami ilyenkor törvényszerű. Majd írok, ne aggódj.
enslaved
@eszegfu: A sávos szja valóban jobb volt sok embernek, nekem mondjuk kedvezőbb a mostani egykulcsos, de gondolom, ez érthető. Valóban magasak a járulékok, nem véletlenül írtam azt már neked, hogy ezért nem mindegy, milyen profittal tud dolgozni egy cég. Ha nagyon magassal, akkor semmi nem sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.