Alulfinanszírozott és bürokratizált a köznevelés, nincs tekintettel a gyerekekre. Van iskola, ahol már a tanárok háromnegyede sztrájkolna, és vannak, akik harmadik hónapja nem kaptak fizetést – derült ki a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) fórumán Budapesten szombaton elhangzott felszólalásokból, melyek alapján a szervezet levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Galló Istvánné (képünkön), a PSZ elnöke azt mondta: miután Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár a közelmúltban egy közvélemény-kutatásra hivatkozva azt állította, hogy a tanárok nagyon jól érzik magukat, nagyon jó hangulat, a PSZ szombati fórumán lehetőséget adott többtucatnyi pedagógusnak, hogy néhány percben foglalja össze véleményét a köznevelés tényleges állapotáról.

Szégyen: három hónapja nem kaptak fizetést egyes tanárok

Az igazság pillanata – hogy érzed magad? elnevezésű rendezvényen elhangzottak lényegét összefoglalva a PSZ levélben fordul Orbán Viktorhoz, és válaszától függően dönt majd a további lépésekről – mondta Gallóné.

A felszólalók közül többen is hangsúlyozták: a tanárok frusztráltak, gyanakvók, túlterheltek, és félnek. Az állam az egyedüli döntéshozó, totális ellenőrzést valósít meg az igazgatók kinevezésével és a bürokratikus tanfelügyeleti rendszerrel.

Megszűnt a szakmai önállóság, az egyentankönyvek rosszak, és van, ahol még hónapokkal az évkezdet után is hiányoznak. A Klik nem tudja biztosítani az iskolák színvonalas működéséhez szükséges feltételeket – sorolták.

 Többen is szóvá tették, hogy a Klik tanévkezdés óta nem folyósítja az óraadó tanárok díját, volt olyan felszólaló is, aki emiatt a harmadik fizetetlen hónapban felmondott.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@Yoda69: Szolgalelkű népnek nem kell demokrácia: nem tud mit kezdeni vele. Itt jóatyuskára, sógor-komára, uraságra van igény.
Meg ellenségre. Mert anélkül nem megy: mindig van kit hibáztatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A Fidesz jobban teljesít!
A Kliket szüntessék meg és az önkormányzatoknak adják vissza az üzemeltetési és az ezzel járó jogot és a helyi adókat hagyják helyben , akkor nem lesznek ilyen esetek.
Rogán mindig megkapja a fizetést?
enslaved
@zöldszem: Azt hiszem, igazad van, és talán ebbe a szomorú történetbe beleszőtted a saját példádat is, persze ezt nem tudhatom biztosan, de mintha említetted volna egyszer, hogy van a családodban komoly betegség. Tényleg nem válogat egy rák, akkor végleg megszakad valami az ember életében. Sajnálom, és elnézést, lehet, ráébresztettél most valamire, de tudod egy beteg embernek sem szabad gyűlölni azokat, akik nem betegek, mert nem tehetnek róla.
zöldszem
@enslaved: "tudod egy beteg embernek sem szabad gyűlölni azokat, akik nem betegek, mert nem tehetnek róla."
Viszont egy egészséges, dolgozó milliomosnak sem szabad lenéznie a kevesebb pénzel rendelkezőket, illetve azt aki saját hibáján kívül nem talál munkát...
Tudomásul kell venni!! a társadalomban mindenkire szükség van, egymás nélkül nem tudunk élni! Mondtam, nem lehet mindenki gyárigazgató, mert ki hordaná el a szemetet, ki gyártana autót, ki tanítaná a gyermekeket...stb.
Aki Én
@zöldszem: Szandi az ebül szerzett felkapaszkodására büszke, mert nem tudja feldolgozni. Még maga sem hiszi el, hogy vezető, mert titkon tudja, hogy nincs a helyén. Az ő értelmi szintje sem igazolja ezt. Nem ismeri el a környezete, ezért kell naponta idegenek előtt kérkednie. Nagyon ferde értékrendű ember.
zöldszem
@Aki Én: Tudom-:)) Google a barátom-:)))
Sőt!! Ha néhány ember leesne az ego-járól az IQ-jára, szörnyet halna.
Aki Én
@zöldszem: 12:46 Tudom, hogy tudod, itt szinte mindenki tudja már. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.