Szükség van a paksi atomerőmű bővítésére, mert a magyar villamosenergia-rendszer súlyosan kapacitáshiányos – mondta Járosi Márton, az Energiapolitika 2000 Társulat elnöke szombaton az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy csak idén a teljes magyar villamosenergia-felhasználás 40 százalékát biztosították külföldi forrásokból.

Az importáram főként ukrán és lengyel szenes erőművekből származik, vagyis nem zöldenergia – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a hiányzó mennyiséget nem lehet megújuló forrásokból biztosítani.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ha a Paks II. által megtermelt áram olcsóbb mint az áram világpiaci ára az adott időszakban akkor szükség van Paks II.-re. Természetesen minden járulékos költséget figyelembe véve. De ezek a számításokat nem ismerjük.
A megújuló forrásoknál nem az a kérdés, hogy kiváltja e a hagyományos energiát hanem, hogy eléri e az ország lehetőségeihez képest ideális (gazdaságos) szintet.
Nem az orosz reaktor a kritika tárgya, hanem, hogy nem tudjuk a szerződés mennyire előnytelen az ország számára, mivel csak az unokáink fogják megismerni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@kamazuka: ma, 16:21 Nemcsak a szlovákok jöttek rá, hogy a Dunán lehet vízi erőművet építeni. A bősi vízlépcső párja, köszönhetően a sok nagyon zöld környezetvédőnek, a Duna körnek, Nagymarosnál nem épült meg, és valószínű, hogy nem is fog. hu.wikipedia.org/wiki/B%C5%91s%E2%80%93nagymarosi_v%C3%ADzl%C3%A9pcs%C5%91
libellle
@enslaved: Egy "üzletembernek" a legalapvetöbb feladata, hogy számolni tudjon. Mit gondolsz ki fogja és milyen modon azt a hatalmas kölcsönt kifizetni amit a nyakatokba varr orbán. Mit gondolsz, hol lessz ö már akkor amikor kiszámolva lessz, hogy mennyit fizetsz az áramért? Gondolkodj egy keveset és meg is adod magadnak a választ.
zöldszem
@justhpeter: Egyikre sem lenne szükség, csak hogy Putyinnál megvan az "eredeti pakk."Amely neveket nem lenne jó nyilvánosságra hozni! Orbán időnként kezet csókol neki.
No meg így, eltudta adni az atomerőművet ...
Törölt felhasználó
Nem az a kérdés hogy kell-e, hanem hogy úgy kell-e, hogy közben egy dagadt zsíros orosz és egy magyar zsíros dagadt nagy-magyar szétlopják a felét..lenyúlva a magyar embereket.verseny és pályáztatás nélkül...
cs.n.
Ez egy jó példa arra, hogy a közmédia mennyire félre tud vinni egy témát. A téma nem az volt, hogy kell-e paks 2, 3, vagy paks 125. Kötelezettségszegési eljárásról van szó. Nem a MIÉRTjéről, hanem a MÓDjáról. De Orbán és spanjai (valamint a lakájmédia) ezt szépen átterelték a MIÉRT vágányra, hogy jobban tudják igazolni magukat, és láthatóan sokan fel is ültek ennek, holott nem magával a bővítéssel problémázik az Unió. Működik a milliárdokból eltartott kormánykommunikációs siserehad, ez is ékes bizonyítéka.
enslaved
@libellle: Majd ráérek akkor gondolkodni rajta, amikor megtudom, de addig valahogy nem izgat az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.