Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ terrorellenes akciósorozatában a hétvégén.

A TEK közleményében azt írta: a november 13-i párizsi terrorcselekmény-sorozatot követően fokozták felderítő tevékenységüket. "A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során" hat embert vettek őrizetbe – tették hozzá.

Közölték, a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le.

Kedden a bíróság elrendelte két ember előzetes letartóztatását, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban később várható döntés. Az elfogottakkal szemben a nyílt eljárásokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását – írták.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nagyapa
Azért ez egy kissé sántít,azt hiszem.Eddig mi a jó fityfirittyet csináltak a tekesek.A Zalakarosi wellnessezésen kívül?Most,hogy van ez a terror fenyegetés,egyből ők is találtak valamit,meg valakiket.Na ne!!!Azért ez már sántít rendesen.A Hajdú vezírnek valami mást kellene kitalálnia,hogy megkaphassa azt a Generalisszimuszi csillagot.Szerintem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Ha jól értettem, itt térben és időben két - egymástól független - csoport tagjai akadtak fenn a hétvégi szigorított közúti ellenőrzések során. Az egyik házkutatásnál több kilogramm robbanóanyag, repeszek, és már elkészített csőbomba került elő. Hajdu szerint "szélsőséges körökkel" álltak kapcsolatban, de erről többet nem mondott.
Jankó123
Nem derült ki, hogy az elfogottak közül mennyi a migráns.
Nem is értem, hogy ezt miért nem lehet közölni, szegény migránsellenesek itt állnak kételyek közt gyötrődve!
Követeljük a pontos tájékoztatást!
:-))) :-)))
PuPu
FELHÍVOM FIGYELMETEKET LÁTNOKI KÉPESSÉGEIMRE!
www.pupublogja.hu/2015/11/felettebb-iparkodnak-az-oroszok.html - UTOLSÓELŐTTI BEKEZDÉS!

JÖVENDŐLÉS SZOLID ÁRAKON!
:O)))
feleselek
Háát én végighallgattam a TEK fővezérének(orbán főtestőrének) beszámolóját az ATV-n. Szerintem egy nagy tohuvabohu mert 6 embert letartóztattak hosszu megfigyelés, lehallgatások után .Sorozatlövő fegyverek, lőszerek, valamint robbanóanyagokat gyártó laboratóriumot is lelepleztek. a 6 emberből az ügyészség élből négyet elengedett a többit 3 nap mulva... Ugy látszik gyorsan kellett valamit produkálni a főfő testőr igen derága cége létének és további fenntartásának igazolására. Ennél sokkal kevesebbért is elitéltek és lecsuktak már embereket mostanában...!
nyanya001
Hajdu János nem zárta ki ezzel kapcsolatban, hogy a bűncselekménynek nemzetközi szála is van. A ködösítésre adott lehetőséget az is, hogy az elfogásokra a párizsi terrorcselemények után, a védett személyek biztonságát szolgáló intézkedések apropóján került sor. Az ATV-nek adott kedd esti interjújában Hajdu nem tett erőteljes állításokat, de sok mindent "nem zárt ki", és a bűnesetek "érdekes szálairól" beszélt.
A ködösítés ellenére tény, hogy a vasárnap dél és 1 óra között a Budaörsi úton elfogott "bombagyárosok" közül egyikük előzetes letartóztatását sem rendelte a bíróság szerdai döntését, az ügyészség is csak négy ember közül egynél javasolta a kényszerintézkedést lőfegyverrel és robbanóanyaggal való visszaélés miatt. Ha felmerült volna a gyanú, hogy bűnszervezetről van szó, akkor az ügyészség nagy valószínűséggel nem csak egy embert akarna előzetesben látni. Az ügyészség nem kommentálta a lap értesüléseit.

Az, hogy a bíróság nem rendelte el az előzetest, azt jelenti, hogy nem látja megalapozottnak a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, tanúk befolyásolásának veszélyét.
hvg.hu/itthon/20151125_TEKes_robbanoszerfogas_mar_szabadlabon_a

Ilyen piti módon lebukni azért nem semmi !
jancsipapa
A " rendkívül veszélyes ,állig felfegyverzett , szélsőséges körökkel kapcsolatban álló " társaságot már el is engedték . Egyet sem tartottak őrizetben ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.