Bár egyelőre még kevés részletet tudni a TEK által elfogott bombagyárosokról, Hajdu János nem zárta ki, hogy lehet kapcsolat köztük és nemzetközi terrorszervezetek között – derült ki az ATV Egyenes Beszéd című műsorából.

Hajdu szerint két különálló elkövetői körbe tartozó feltételezett terroristákat fogott el a TEK a hétvégén. Az egyik, lőfegyveres csoportot szombaton, a bombákat készítőket pedig vasárnap sikerült elkapni. Előbbinél nem merült fel a gyanú, hogy kapcsolatban állhatnak külföldi terrorista szervezetekkel, de utóbbinál elképzelhető. Ebben az ügyben két külföldi és két magyar állampolgárt fogtak el.

A TEK vezetője szerint mindkét elkövetői csoport védett személyekkel kapcsolatos megerősített biztonsági intézkedések operatív részében került a hatóság látókörébe.

A bombalaborosokat állítólag az utolsó pillanatban sikerült elfogni, autóikkal Budapest felé tartottak, a város határában tartóztatták fel őket. A vasárnapi elfogás után házkutatást tartottak, melynek során bombalaboratóriumot lepleztek le, "kémcsövekkel, mint a filmekben".

A laborban az alábbiakat találták:

 - bombák házi elkészítsére alkalmas anyagokat
- olyan fémreszelékeket, fémdarabokat, amelyek robbanóanyagba ágyazva nagy pusztítást okoznak
- álcázott poroltót robbanóanyaggal töltve
- csőbombát
- robbanóöveken használt detonátort, és az ezek elkészítéséhez szükséges eszközöket

Az elfogott személyek a szélsőséges cselekményekre való hajlamuk, robbanóanyagohkoz való vonzódásuk miatt került a TEK érdeklődésének középpontjába. Ám azt még nem tudni, hogy a bombákat maguknak vagy másoknak gyártották-e.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Szerintem ez egy Fideszes kommunikáció blöff.
Amennyiben iszlám terroristákat fogtak volna, tele lenne az állami hírtévé annak igazolására, hogy lám-lám, mi meg mondtuk, hogy a migránsok terroristák.
Amennyiben valamely szélső bal, vagy szélső jobb hozz, lehetne kötni dettó ugyanaz, lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Nehogy az derüljön ki, hogy Ausztriában vásárolt petárdákat hoztak be ezek a legények, a tekes mesemondó meg tuningozta a hírt !
Ahogy azt Sunyisztánban a felcsúti makákó is teszi !
lampa laz
@nyanya001: "brazil fémkereskedőkre" csapott le tekjankó, csak a félelemkeltéshez felturbózták az eseményeket. Feldarabolt eszközöket ilyen helyeken sokat és sokfélét lehet találni, ahol meg ezeket begyűjtik ott tényleg brutális pusztítást végeznek.

Az agyhalottaknak kell ez az etetés, hogy írják alá azt a ßar papírt
lampa laz
@Horizont: akkor engem is ezért a nézésért hagytak utamon tovább haladni, mert gyilkos szirkrákat szórtam feléjük én is...
Egyébként nem tolongtak ezek körül sem a zemberek, anno a rezsimarhaságnak nagyobb sikere volt.
nezelodo
@lampa laz: Nézd meg egy forgalmas piacon őket, olyan magányosak, mint a leprások, vagy akik most jöttek a Marsról, mindenki nagy ívben elkerüli őket. Azért biztos vagyok, az állampárt majd közli, hogy az elsöprő többség aláírta, mert a hazudozásban is verhetetlenek.
eugen4402
@nezelodo: Csatlakozom. Le merem fogadni, hogy a győzelmi jelentés már készen, kinyomtatva hever a sajtóosztály asztalán: "A lakosság elsöprő többsége elutasítja az EU kvóta-előírásait, erről tanúskodik 9 és fél millió aláírás."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.