Nem kötődnek muszlim radikálisokhoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) hétvégi akciója során elfogottak – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai, zárt ülése után. Azt viszont több képviselő hangsúlyozta, hogy komoly volt a fenyegetettség.

Molnár Zsolt elmondta: Hajdu János, a TEK főigazgatója részletes tájékoztatást adott a hétvégi akcióról. A titoktartási kötelezettség és a nyomozás érdekeire tekintet mellett annyit lehet elmondani, hogy nem dzsihadisták fogtak el, nem a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet "magyarországi sejtjéről van szó". Zavaros ideológiával rendelkező radikálisokat fogtak el a TEK emberei.

Molnár Zsolt mellett Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke, valamint Szél Bernadett LMP-s, és Mirkóczki Ádám jobbikos képviselők is elmondták: az ügy részletei minősített adatok, s még tartanak az elemzések. Ugyanakkor azt megerősítették, hogy valós fenyegetettségen alapuló, komoly bűncselekményt akadályozott meg a TEK, s ezért valamennyien elismerésüket, köszönetüket fejezték ki a TEK-nek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Azzal, hogy elengedték őket nem lehet túl nagy fenyegetettség. Bármivel ölhetnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Azzal, hogy elengedték őket nem lehet túl nagy fenyegetettség. Bármivel ölhetnek.
Aki Én
A terrorizmus népszerűsítése bűncselekmény akar lenni, de a bomba készítés és birtoklás nem az. Legalábbis nem lehet az ha már kint vannak. Érti ezt valaki?
human
Amúgy nem kamu ez a szabadon engedés? Mert bombagyártókat kiengedni, hát nem is tudom. Vagy követni akarják őket, hátha elvezetnek valakihez, vagy megmagyarázhatatlan.
JAJMÁR
Ez érdekes! nem értem, hogy lehetséges, hogy engedhették el őket. Kik ezek az emberek?
Bocsánatot nem kértek tőlük, esetleg még a lefoglalt dolgokat is visszakapják?
justhpeter
@JAJMÁR: Jó kérdés. Kártérítést is kérhetnek.
JAJMÁR
@justhpeter: Most, hogy már kiderült kik ezek, könnyen lehet :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.