Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon az otthonszülés magyarországi úttörőjeként ismert Geréb Ágnest szerdán, és három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi foglalkozástól.

A II. és III. kerületi bíróság háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, kuruzslásban és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításban találta bűnösnek Geréb Ágnest.

Megállapította: Geréb Ágnes annak ellenére végezte nők terhesgondozását, értékelte leleteiket és javasolta számukra az otthonszülést, hogy egy korábbi büntetése miatt akkor el volt tiltva a szülész-nőgyógyászi tevékenységtől, ezzel pedig elkövette a kuruzslást. A bíróság bűnösnek mondta ki Geréb Ágnest abban is, hogy három, általa vezetett otthonszülésnél megszegte foglalkozása szabályait.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@micfild: 06:56 Én az ingyenszülést az állami egészségügyben vizionálom, amúgy tudom a valós a tarifájukat. Biztos követett el valamit a Geréb, de az egyensúly kedvéért annak is ott kellene ülni, aki császározáskor, és az biza orvos volt a szülészeten, átvágta a vesevezetékét a szülő nőnek, vagy meghalt a szakvizsga nélkül diagnosztizált veszélytelen "gyulladásban", vagy cukorbetegként kezelték a terhesség utolsó szakaszában és csak a kartont cserélték el. Mikor kikerült az ügy telefonon fenyegették névtelenül a nagyon szakszerű dokik, lám egyből tudták hol vétettek, és kivel. Így talán segítünk az egyensúlyon csak emezek, és nagyon sok más, nem kerül bíróság elé, mert összezárnak, ahogy most ennek a nőnek a kinyírásában is teszik.
micfild
@verum: Hát persze, hogy igazság marad az igazság. Az igazság, az, hogy geréb, megölt pár kisbabát, és ezért eltiltották a szakmájától, ez alatt az idő alatt amig a nyomozás folyt, megint megölt egy kisbabát.
A többi már csak jogszolgáltatás.. tképpen nem büntették meg. Nem kapott letöltendőt, pedig többszörös gyilkos.
Egy átlagembert közokirat hamisitásért és megbüntetnek... geréb ezt is elkövette.
Ja... Te hivő vagy.. ezért figyelmen kivül hagyod a tényeket amik geréb számláját és lelkiismeretét terhelik,
micfild
@nezelodo: Hát.. geréb saját magát nyirta ki.. a biróság nem szabott ki rá letöltendő szabadságvesztést.
A kórházi dokik trehánysága nem menti fel őt.
Abban egyetértek, hogy nekik is felelniük kellene a trehányságért a műhibákért.
Csak itt és most geréb a téma.
Vagy az valami tipikus magyar tulajdonság, hogy ne büntessünk meg egy bünőst mert más is vétkezett?
nezelodo
@micfild: Nem arról van szó, ahogy félremagyarázod, hogy ne büntessék, mert más is vétkezett, csak rohadtul hiányzik az egyenlő elbírálás. Az orvosok egy részének a pénz hiányzik, mert nem tudom mással magyarázni a szimulánsnak minősítést, kaposi szarkóma, vagy pajzsmirigy daganat esetében. Biztos vagyok benne, sokan tudnának hasonlókról beszámolni, úgy hogy jobb ha szerényebbek lesznek a tanult kollégák.
micfild
@nezelodo: Az egyenlő elbirálás valóban hiányzik. De hogy jön ide ez?
pagoda
@verum: Geréb a nevét adta, a tevékenységét, a lelkiismeretét, neki nem lett volna szabad ekkorákat hibáznia! Amiket hibázott, életekkel játszott, nem lehet megbocsátani! Nem szabadna többet tevékenykednie. Nem minden az iskolai végzettség, a rang. A tudás és az állandó felelősség és odafigyelés lett volna a dolga! Ez amiben sokszor hibázott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.