A rezsipápa, Németh Szilárd szólalt meg a TEK ügyében, amit az alábbi módon foglalt össze a közmédia:

A Terrorelhárítási Központ (TEK) tette a dolgát, megakadályozott egy bűncselekményt, a kérdés pedig nem az, hogy ki profi vagy ki amatőr, hanem az, hogy ki az, aki bűncselekményre készül – mondta Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke csütörtökön az MTI-nek a TEK hétvégi akciójával kapcsolatban.

A TEK kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy hétvégi terrorellenes akciósorozatában sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogtak el. A négy gyanúsítottal szemben "robbanóanyag felhasználására szolgáló készülék engedély nélküli tartásával elkövetett robbanóanyaggal visszaélés" és lőszerrel visszaélés bűntette miatt nyomoz a rendőrség. Az elfogott négy ember szabadlábon védekezhet. A bíróság indoklása szerint az elfogottaknak nincs közük terrorszervezetekhez. Az MSZP és a DK az ügy tisztázását sürgeti.

A fideszes Németh Szilárd az esettel kapcsolatban csütörtökön az MTI-nek felidézte: a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén megtárgyalták a témát, a testület meggyőző tényekkel alátámasztott tájékoztatást kapott a TEK-től és a Belügyminisztériumtól.

Hangsúlyozta: a bizottsági tagok között teljes egyetértés volt az ügyben, mindenki gratulált és köszönetét fejezte ki a TEK-nek, hogy tette a dolgát. "Mindenki előtt világos volt, hogy amire létrehozták a TEK-et, abban járt el": olyan embereket kapott el, akiknél automata gépfegyver és robbanóanyag volt – mondta, jelezve, hogy Magyarországon nem lehet engedély nélkül fegyvereket és robbanóanyagot tartani.

A TEK egy bűncselekményt akadályozott meg az elkapással – emelte ki Németh Szilárd.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: nem az a kérdés, hogy ki profi, ki amatőr, hanem az, hogy ki az, aki bűncselekményre készül, és ki az, aki fegyvereket és robbanóanyagot gyűjt.

Hozzáfűzte azt is, hogy a világban teljesen új típusú terrorizmus alakult ki, és nem mindig a profin kiképzetteket vetik be.

Az MTI viszont diszkréten elfelejtette közölni a lényeget, nevezetesen azt, hogy miután a TEK bedobta a közvéleménynek, hogy "nemzetközi beágyazottságú szélsőségeseket" fogtak el, a párizsi merényletek után nyilván mindenki vérszomjas dzsihadistákra asszociált. Ám két napnyi lebegtetés után kiderült: a "nemzetközi beágyazottság" felvidéki magyarokat jelent, a "szélsőségesség" pedig azt, hogy a fiatalok imádják a történelmet és gyűjtik a második világháborús relikviákat.

A Budai Központi Kerületi Bíróság így el is utasította az S. Roland előzetes letartóztatását kérő ügyészi indítványt, mondván:

nincs arra semmilyen adat, hogy az édesanyjával és nevelőapjával élő, a II. világháború iránt hobbi szinten érdeklődő terhelt bármilyen kapcsolatban állna szervezett bűnözői csoportokkal, terrorszervezetekkel, vagy hogy megszerzett tudását és vegyi anyagait a közrend vagy személyek élete ellen kívánta volna fordítani.

Taps!

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
A TEK helyében egy rövidke közmondást idéznék:
Jobb félni, mint megijedni... És minden további szó, magyarázkodás felesleges. Egyáltalán nem kellett volna beavatni a nyilvánosságot, és nincs ez a blamázs...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@eugen4402: Írod:
"Sokkal fontosabb ez a szervezet annál, hogy propagandacélokra használja őket bárki..."

Igazad lenne, ha a TEK nem Orbán saját maga részére létrehozott, kiemelten bérezett magánhadserege lenne. Vezetője (Hajdú) Orbán egykori személyi testőre...
eugen4402
@F_Viktor: Jó, de képzeld azt, hogy én tegnap érkeztem ide egy távoli bolygóról, és az intézmények neve alapján próbálom értelmezni a mai magyar valóságot. Nincs könnyű dolgom, hidd el...:-)
soljanka
Az a gond, hogy ez a hülye mutyisz banda mindet szarrá tesz.
Mert az azért nem árt(ana), hogy van terrorelhárításunk.
Csak hát szerencsétlen - amúgy jobb napokat is látott- Hajdu Jani mindezt Orbán seggéből előbújva, saját szórakozására, a főni személyes védelmére hozta létre, és hát így az egészet hiteltelenné téve működik...
F_Viktor
@soljanka: Írod:
"Csak hát szerencsétlen - amúgy jobb napokat is látott- Hajdu Jani..."

Vitatkoznék Hajdú alkalmasságában, ugyanis szakképesítés nélkül vezeti a TEK-et.
Kommandósként szolgált a rendőrségnél, míg 2002-ben egy túlzottan erőszakos intézkedése után le nem szerelték.
Ezután csapódott Orbán testőrségéhez, látta el Orbán személyes védelmét, s a fityesz biztonsági igazgatója is ő lett.
2010-ben lett az újonnan létrehozott TEK vezetője, s adományozott neki Orbán tábornoki rangot.
Tehát ez messze nem szakmai karrier, inkább egy csókos karrierje.
Aki Én
@keresztapa: Úgy látom nem érted a lényeget. Nem az a röhejes, hogy a tek a dolgát végzi, hanem, hogy a hazugságok igazolására tudatosan félrevezetik a közvéleményt. Az, hogy vélhetően felsőbb utasításra hazudnak. Ez nem volt sem korrekt, sem bölcs nyilatkozat. Így napokkal később meg már ki is jelenthetjük.
nezelodo
Van aki azt gyanítja, más szolgálatok, akiket irritál ez a CelebTEK, lukra futtatják ezeket a fotómodelleket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.