Vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség három fogvatartott ellen, aki tavaly nyáron két hónapon keresztül rendszeresen bántalmazta zárkatársát az egyik megyei fegyintézetben.

Takács Péter megyei főügyész csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elkövetők gyakran bántalmazták, fenyegették a náluk jóval idősebb, vékony sértettet, akinek ruháit, pénzét, tárgyait elvették. Áldozatukat ruhaneműből készített pórázzal az ágyhoz és a szekrényhez kötötték.

Az elkövetők nem engedték, hogy a bántalmazott fogvatartott áthelyezését vagy orvosi vizsgálatát kérje.

Jelezte: a megfélemlített sértett nem mert minderről szólni a nevelőknek, próbált mindent megtenni, hogy ne bántsák. Végül bántalmazásának hangjait a szomszéd zárkában meghallók jelezték az őröknek a történteket.

A tájékoztatás szerint a három elkövetőt az ügyészség aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és aljas indokból, a sértett sanyargatásával, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. Az irányadó büntetési tétel – a halmazati szabályokra tekintettel – 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sííva
A bántalmazott világoskék volt a bántalmazók meg sötétkékek?
varirmag
Valahogy úgy !
Az ilyen szadista barmokat életük végéig bent kellene tartani,ezek nem hiszem hogy megváltoznak.

A szomszéd zárkában hallották, az őrök nem ! Ők otthon felejtették a hallókészüléküket!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.