Tüntetni fognak a pedagógusok, ha nem változnak a tűrhetetlen állapotok az oktatásban – erről Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke beszélt a TV2 Mokka című műsorában.

Végre a sarkukra állnak a pedagógusok: januárban tüntetés?

Gallóné elmondta: van olyan óraadó tanár, aki szeptember óta egy fillért nem kapott meg a fizetéséből. A tanárok sokáig csendben tűrtek, de ha nem változik a helyzet, demonstrációval hívják fel az Orbán-kormány figyelmét az oktatásban uralkodó állapotokra. 

"Ha az állam a fenntartó, akkor olyan nem fordulhat elő, hogy a kolléga nem kapjon fizetést, és olyan juttatást, amit a törvény ír elő" – indokolt a PSZ elnöke.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ez a Gallóné nem internetezhet, mert nem tudja a reformok működnek, meg Magyarország jobban teljesít! Próbálja csak ki, majd meglátja a mindenütt képébe másznak a kormány hirdetései, meg a tömjénfüst.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Ez a Gallóné nem internetezhet, mert nem tudja a reformok működnek, meg Magyarország jobban teljesít! Próbálja csak ki, majd meglátja a mindenütt képébe másznak a kormány hirdetései, meg a tömjénfüst.
batukán
...és mindenki vigyen magával legalább egy buta gyereket, felmutatva a reform szemléletes eredményét.
Freewolf
Nem tüntetni kell, hanem perelni. Rugják ki aki elcseszte! Ez a szakszervezet is egy gittegylet!
papa.49
A spinét már a múltkor ,,megvették,, a hazugovicsék, de a sorsa ugyan az lesz mint fővasútas gaskó nak, vagy az az orvosnak, aki kamara elnöke volt...
Freewolf
A pedagógusok többet érdemelnek, mint egy száz fős tüntetés! Miért nem fordulnak Orbánhoz! Ő megoldaná sebtiben!
nezelodo
@Freewolf: 15:10
Hát kolléga,akkor a Balogh páternek már régen nem lenne hivatala, de ami a pofátlanságát illeti, még válaszra sem méltatja a hozzá forduló panaszosokat, sőt volt képe azt , nyilatkozni, hogy elég fizetésemelést kaptak, ne reklamáljanak. Amúgy valaki létrehozott egy másik gittegyletet, a KLIK nevű szervezetet, annak nem lenne szabad a helyén lenni. Csak az vigasztal, az ilyeneket a népharag szokta, nem annyira demokratikusan lerendezni.
nezelodo
@Freewolf: 15:10. Gondolom ezt meg gúnyolódásnak szántad azoknak, akiket pont ő tett tönkre.
Freewolf
@nezelodo: Sajnos gúnyolom őket! Egy ütős szakszervezet lehetne, de az egyéni érdekek és a gyávaság megakasztotta.
A pedagógusok többet érdemelnek!
wagabund
januárban tüntetés? mé, szénszünet lesz? mert akkor qrva hideg is lesz...hidegben ki a franc megy utcára tök fölöslegesen?
kovacscs60
Gallóné egy kicsit elkésett pár évet. A párom műszaki szakoktató (elmélet,gyakorlat) 3 diplomával, 7 szaktantárgyat tanít, 57 éves, és most fogja ott hagyni a hálátlan iskoláját.
Gallóné !! Negatív diszkrimináció folyik az oktatásban. a FRISS DIPLOMÁSOKAT 2 ÉVEN BELÜL MINŐSÍTENI KELL, AMI ANNYIT TESZ, HOGY TÖBBET FOG KERESNI, MINT EGY 25 ÉVES GYAK.REND.TANÁR.Ez a maga bűne, mert azonnal az onbudszmannhoz kellett volnae fordulni a negatív diszkrimináció miatt. (mert az idősebb netán nyugdíjhoz közeli tanárokat nem minősítik, és alacsonyabb, éhbérért dolgoznak, mint a fiatalok.)
a szükséges anyagellátás megint felháboríztó ! Saját zsebéből vette meg a diákjainak, az orsz.versenyre való felkészüléshez.Na ennek vége, mert mint párja, ezt nem hagyom.Egy 3 diplomás feltaláló, annyit keressen, mint egy ének-zene 2 éve gyakorló tanár, az nonszensz !!Drága Gallóné, bánhatja, hogy nem vagyok pedagógus, de az holt biztos, hogy ezelött 3 évvel, amikor kiderült, hogy nem kaptak, hanem adtak a pedagógusok a bérükből, én biztos
megszerveztem volna az érettségi hetében a sztrájkot. (Úgy mint a lengyelek, el is érték, amit akartak)
justhpeter
Megint lesz tünti Attól meg a Czunyiné majd maga alá piszkol, Az egész szakszervezet egy vicckommandó. 2016 első tanítási napjától sztrájk, oszt jónapot.
karma1
@kovacscs60: Nagyon sajnalom, hogy ez megtortenhetett a Paroddal, ez az egesz oktatasugyi mizeria, kezdve hoffmannrozsacska altal tamogatott vizfej-KLIK letrehozasaval megadta a kegyelemdofest a pedagogusoknak.

Sztrajkot nem lehet honapokkal elore bejelentve megszervezni, ijesztgeteskeppen. Gallone mar nem fiatal, o is Marx-Engels emloin kellett , hogy nevelkedjen, tehat ha a sztrajkrol meg azt sem tudja, hogy azt akkor kell megszervezni, vegrehajtani, amikor a baj jelentkezett, akkor az azt jelenti, hogy meg az alapmuveltsegevel is baj van.

Remelem, hogy a Parodnak konnyu lesz az atallas, mert mar a diplomasokert is inkabb csak kulfoldon kapkodnak, hiszen csuti orias kijelentette, hogy nem kell annyi diplomas,...
colibri
Nem hiszek a pedagógusok szakszervezetének. Már annyiszor riogattak sztrájkkal, de soha semmi nem lett belőle. Most is csak erölködés zajlik.
karma1
@colibri: Nana, mert gallonet az utolso pillanatban mindig megveszik kilora, ...:o(((
karma1
@Hellcat: Kovezz meg, en nagyon szeretem a mindig talalo beirasaidat, de ezt most nem ertem! Segits!...:o)))
kovacscs60
A hozzászólásokból is látszik, hogy nem pedagógusok szólnak hozzá, mert nem mernek.
Olyan megfélemlítés, és kivételezés zajlik a ped.pályám, hogy már a horror kategóriát veri.
Alkoholista tanárok, ma ig.helyettesi pozícióban, karöltve a helyi fideszes oligarchiával,
vezetnek iskolákat.A KLIK-es lenyúlások ami miatt nem kapták meg a tanárok aq bérüket, az alábbiak miatt van:
Megszerveztek, 350 tanárnak busszal, teljes ellátással, vad-hal, mi szem szájnak ingere,
borkóstolás este, x millió forintért, ebből a pénzből sorolhatnám, hogy mi mindenre futotta volna az iskolában.
Na, ez is egy lenyúlás volt, valamelyik KLIK-es-nek.Ezzel, ott a tanárok is tisztában voltak,
de még szólni sem mernek, mert a kádári érákat követő vezetés működik.
Tehát, gyerekek, azért nem jut eléá ragasztó, kréta, szénceruza, ólomszál,varrófonal
és mikroprocesszoros félvezető, és aceton a gyakorlati kísérletekhez, mert a KLIKk
EGERBEN TOMBOL, több millió forintért.
Na Gyerekek, ott a pénzetek Egerben !! Ott lehet a milliókat 350/fő /tanár keresni !!
karma1
Majd megkapjak a pedagogusok a penzuket - erre most eppen eleg idot kapott a kormany, hogy valahonnan eloteremtse ezt a penzt a berukre -, igy aztan egy turo lesz januarban, nem sztrajk, hiszen gallone azt fogja allitani, hogy eredmenyesen dolgozott, a penzt megkaptak, mit akarnak meg? A pedagogusok meg meg vannak felemlitve, egyszerre egyben kapnak majd egy nagyobb osszeget, oszt jonapot.
kkalman
A pedagógusok januárban tüntetnek? Ennek meg mi értelme? Ha eddig nem kaptak fizetést az óraadó tanárok, miért várnak januárig? A januári tüntetésből nem lesz pénzük karácsonyra, mert jó eséllyel decemberben sem kapnak fizetést. És decemberben sem lesz a KLIK működése átláthatóbb, és nem lesz pénz krétára, fénymásoló papírra és még sok minden másra sem. És ha már megmozdulnak. Nem tüntetni, hanem sztrájkolni kellene. Hogy azt tilos? Azt meg ki nem ß@rja le? Több ezer pedagógust nem rúghatnak ki, ha azok egységesen lépnek fel. Erre lett kitalálva a szakszervezet, Gallóné nélkül.
Desischado
@kkalman: Teljesen egyetértek. Még azt sem teszik meg, hogy leváltsák ezt a vén banyát, aki eladja őket haszonért. Nélküle is lehet tütetést szervezni! Mire várnak még? Egységben az erő!
wagabund
leváltani? kizárt!
peldaul: gaskó még mindig nyilatkozik, köpköd, fenyeget.. mindannyiunk nagy örömére.

egy tüntetést megszervezni mondhatni ujjgyakorlat egy kezdő tanárnak is...
de...hogy ne legyen tüntetés, na ahhoz kell igazi tehetség, konspiráció, kapcsolat..és...arc...
ugye? naugye!
tehát..most sem lesz semmi...természetesen a hideg miatt..másra nem is gondolok.
nezelodo
Azt gondolom, most hogy ügy lett, most biztos, ha beledöglenek is, kifizetik a tartozásokat, vizet öntenek a parázsra, mindenki hátradől, hogy lám az Zorbánnak írt levélre jól reagál a kegyúr. Ezzel eltakarja a többi lopást, a földárverést, az állami tulajdon kiárusítását, (el lehet adni akár háromszor a nagy értékű B-felvidéki ingatlanokat, alkotóházakat, mint egy később elmebetegnek nyilvánított polgi tette a falu vagyonával) a MET ügyet, az orosz hitelt, (mi lehet a fedezet amit adni tudtak Putyinnak),stb. Szóval a csodavárók még várjanak az ujjongással.
Hellcat
@karma1: Semmi baj...Csak viccesnek találtam, hogy amikor ezt a cikket olvastam a jobb oldalra a Csúnyané féle cikket rakta be miszerint minden rendben a KLIK el...
nezelodo
@Hellcat: Persze, hogy Czunyinénak minden rendben van, mert ez a KLIK az ő klikkjük.
kukac50
Nagyon helyes, a KLIK - et meg meg kell szüntetni,mert semmi értelme, adják vissza az önkormányzatoknak helyben a működtetést és a pénzt,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.