Az emelés ellenére sem sikerül megőrizni a nyugdíjak reálértékét, sokan szégyenteljesnek érzik az 1,6 százalékos nyugdíjemelést. A nyugdíjasok somogyi szövetsége levelet fogalmaz Orbán Viktor miniszterelnöknek, azt javasolva: ne százalékosan, hanem az országos átlagnyugdíjnak megfelelő összeggel, azaz mindenkinek egységesen 1878 forinttal emeljék meg a nyugdíjakat – írja a sonline.hu.– Semmivel sem lesz jobb a nyugdíjasok helyzete jövőre, hiába emelkednek 1,6 százalékkal a nyugdíjak – hangsúlyozta Stikel János, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöke. – Azt szeretnénk, ha végre meghallgatnák javaslatainkat, s elfogadnák. Stikel János azt mondta: az országosan 117 400 forint az átlagnyugdíj, a somogyi 107 400 forint. Amíg az országos nyugdíjak esetében a jövő évi emelés után havi 1878 forinttal nő a juttatás, addig megyénkben 1718 forintos emelkedés lesz havonta. Hiába hallani gyakran a kormányzat részéről, hogy a nyugdíjak megőrzik reálértéküket, de a...

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A nyugdíjak úgy őrzik meg az értéküket, ahogy a kormány megőrizte
a lenyúlt manyup 3 ezer milliárdját !
De most még maradékot is megakarja " őrizni " a Kusza Szem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Freewolf: 11:00 Értem én, amit mondasz... de akkor, ha nem "szólsz" bele a KSH inflációjának mutatóiba, akkor még is honnan veszed, hogy a "nyugdijasok minden évben kompenzálva lettek"?! Mire alapozod?! Azért, mert azt mondja valaki?!
nyanya001
@eszegfu: Központilag ezt kell neki mondani.
Ezért fizetik.
eugen4402
A pénzünk értékállóságáról csak annyit kérdeznék:
- Mennyibe került 1 euró 2010-ben? (Bajnai távozásakor)
- Mennyibe kerül 1 euró most, 2015-ben? (öt és fél évi unortodoxia után...)
eszegfu
@nyanya001: 11:12 Én is olvasok hasonló dolgokról, amit irsz, de --- és nem akarok senkit sem megsérteni! -- én egyszerüen nem akarom elhinni, hogy van ilyen!
wagabund
@nyanya001: 10.17 igen, pont ezen dolgoznak...egyébként az a hatszáz arisztokrata cslád, akik annak születtek, na azok nem izgulnak, hogy beférkőzik valaki közéjük...mert ők ismerik egymást, még akkor is ha argentínában, dél-afrikában, az usában, netán itt élnek...
viszont a szolga réteg...na, ebből próbál néhány jobb sorsra érdemes elmenekülni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.