A földárverések keretében már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek – mondta el a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában, csütörtökön.

Bitay Márton Örs kérdésre válaszolva kifejtette: Magyarországon a termőföld ára nagyon magas, ezért is volt fontos, hogy a kormány a földértékesítési program mögé tegyen egy hitelprogramot, amelynek segítségével minden természetes személy maximum 300 millió forintig vehet fel közel 2 százalékos kamatozású hitelt. Újabb hitelkereteket kell majd biztosítani a gazdák számára, ugyanis jelentős az érdeklődés az említett hitelkonstrukció iránt – tette hozzá.

Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a földértékesítésbe bevont állami szántóföldek nagy része olyan terület, ahol a korábban kötött haszonbérleti szerződés egy, kettő vagy 5-10 éven belül lejár. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a gazdák több olyan földterületre is sikeresen licitáltak, amelyeknek a haszonbérleti szerződése csak 2051-ben jár le.

A külföldiek esetleges földvásárlási lehetősége miatt hangsúlyozta: a földforgalmi törvény pontosan szabályozza, hogy csak helyben lakó földművesek tudnak földet vásárolni.

Nagyvilág - 2019. March 19., 20:22
Weber: ha nincs jogállam, nincs pénz
Itthon - 2019. March 19., 21:28
Sztrájkra készülnek a BKV dolgozói

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
"...a földforgalmi törvény pontosan szabályozza, hogy csak helyben lakó földművesek tudnak földet vásárolni..." - aki nagy tételben vásárol, nem megerőltető megvenni egy közeli településen 3-400 ezerért egy ócska lakóházat és bejelentkezni.
nyanya001
Teljes gőzzel megy a földátverési akció !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 19., 19:20
Ilyen, amikor egy Kardashian túltolja a Photoshopot
Szórakozás - 2019. March 19., 18:40
Nem mennek börtönbe a migránsverő fegyőrök