Ha nem kellek neki, el kell engednem – indokolta unokájáról hozott fájdalmas döntését a színésznő. Pécsi Ildikónak fia válópere miatt romlott meg a viszonya a menyével és a most 17 éves Csabával – írja a Bors.

Sajnálatos mó­don évekkel ezelőtt a sajtóból, képekkel illusztrálva, értesültem, hogy az akkoriban unokámnak vélt Csaba, menyemmel együtt azt nyilatkozta: Csabának egy nagymamája van, a Pártos nagymama.

Régóta nem találkoztunk, nem beszéltünk, teltek-múltak az évek titkolt sírásokkal, fájdalmakkal, betegségekkel, de a földön élő angyalaim és az égiek, akik vigyáznak rám, rádöbbentettek, ha nincs, hát nincs. Ha valakinek nincs szüksége rám, akkor azt el kell en­gednem...

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Az önhittség tönkreteszi az embert. Egyszer csak észreveszed, hogy egyáltalán nem állsz fölötte senkinek és semminek, mert pont a saját otthonodban nem mennek jól a dolgok.
"Nappal hazudhatsz a Világnak, de éjszaka kettesben maradsz a lelkeddel."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Biztos nem ok nélkül nyilatkozott így az unoka, ha tényleg így nyilatkozta. Hiszen az anyját védte.
Pécsi Ildikó emberileg egyre jobban elítélendő. Kár érte, idős korára több tapasztalat, szeretet és igazságérzet lehetne benne.
A színésznő és az ember ebben az esetben jobb ha külön kerül megítélésre.
karma1
@verum: Hajszalpontosan igy latom en is... Olyan jo szineszno volt, aztan a hazassaga, a gyereke Szucs Lajossal... Mindegyikuk profi volt a maga palyajan,...
Nekem is van egy olyan erzesem, hogy a 17 eves fiu csak azt latja, hogy van egy nagyanyja, aki uti-vagja a valas utan az o edesanyjat,... Hat Pecsi ne is varjon tul sokat a fiutol... Egy gyereknek elsosorban a szuleivel kell elnie, a nagyszulok a nagyon szeretheto, de nem mindannapos tarsasagba illenek bele, hiszen altalaban nem elnek egyutt...

Emberileg valahol sajnalom Pecsit, de evek ota vagja a menyet ahol eri... Ennek valahol most meglett a gyumolcse...
verum
@karma1: igen. Azon kívül meglehet, könnyen olyan helyzet teremtődhetett, hogy a gyereknek választania kellett az anyja és a nagyanyja között. A helyzetért szerintem legkevésbé a gyerek tehet.
karma1
@verum: Szerintem is,... A gyerek mindig szenvedo fel, bar meg lehet a valast ugyis oldani, hogy a felek nem a gyereket hasznaljak fo fegyverkent, es foleg nem okoljak ot a letezeseert, dehat ehhez megfelelo intelligencia is kell.
A gyerekem apja megmaradt a legjobb baratomnak, a gyerekemnek sosem kellett valasztania kettonk kozott, es foleg soha egy szoval sem veszekedtunk es nem mondtuk el egymast mindennek.
Ezt a helyzetet a ferjem is maximalisan megerti, en is elfogdtam az O uj parjat, hiszen az elrontott kapcsolatunkhoz ketten kellettunk annakidejen.
De amig mukodott az a 17 ev, az jo volt es szep, de annyi. A lanyunkat mindenekfelett mindketten imadjuk, es felelosseggel vagyunk iranta.
Csodalom, hogy Pecsi keptelen volt ezt a kerdest eppen az unokaja erdekeben sokkal jobban abszolvalni.
szaboria1
@verum: Szomorú amikor egy anya a sérelmét átadja a gyermeknek. Én tudom, hogy szerették az unokát amikor még együtt lakott a két család. Csilla beteg és beteg is maradt. Csillácska már elfelejtett hány évig élt a nyakukon. Ja és 10 millás hitelüket sem Csilla fizette ki.
verum
@szaboria1: nem kell, hogy átadja a sérelmét, a gyerek látja, hallja mi van körülötte. Pláne, ha kamasz.
Ráadásul ha beteg is az anyja, dupla dicsére, hogy kiáll mellette.
És nem csak Csillácska, de a Pécsi Ildikó fiacskája is a nagyszülők nyakán él, mert ugye a saját lába kevés hozzá.
verum
@karma1: - persze, hogy nem kell választani, de a gyerek bizony nem marad pártatlan és önmaga is képes választani.
Eriksson
Drámázik itt Pécsi, hogy lemond az unokájáról? Egy 17 évesről? Az van már olyan értett, hogy el tudja dönteni, mi folyik körülötte. S ha Csabika úgy döntött, hogy egy nagymamája van, akkor egy nagymamája van. S ha nem kéri a másikat, annak lemondania sem kell róla.
1magyar
Hiányzik belőle a nagyvonalú szeretet az unoka iránt. Ha nem a menyére de a gyerekre írathat bármit, az ő vére is felében.
Gondolja majd eltemetik vele a pénzét?
szaboria1
Olvassatok már utána egy kicsit és rájöttök itt akkor lehetne igazságosan eldönteni ha a régi időkre mentek vissza.
1magyar
@szaboria1: Pécsi választotta menyének a Csillát.A fiával nem biztos, hogy olyan jól kijöttek, ezért nem vádolhatja a menyét sem. De a gyerek az ő unokája és ennek mentén kellene gondolkodni.
Sem a fiának sem a menyének a pénze miatt nem mondhatja meg mi történjen. Hagyni kell, hogy ők döntsenek és támogatni, nem velük haragudni.
papa.49
A gyermek nyilvánvalóan az édesanyját választotta, függetlenül az anyja, és a nagyanyja között dúló vitáról, veszekedésekről, ez őt nem befolyásolja...A nagymama ettől még szeretheti az unokáját, sőt még az is előfordulhat, hogy az unoka megváltoztatja a véleményét, mert ez se lehetetlen, de viszont a nagymamai szeretet nem befolyásolhatná a családi viszálykodás, SZERETNI KELL AZ UNOKÁT? FELTÉTEL NÉLKÜL, ÉS PONT!!!
karma1
@szaboria1: Ma.o.-n mar egy 14 eves gyerek eldontheti a valaskor, hogy melyik szulojehez akar koltozni , ezt a dontest a birosag elfogadja es tiszteletben tartja.
Egy 17 eves fiu mar latja, mi folyik korulotte, van onallo velemenye, hiszen mar ekkor el kell dontenie, hogy mit fog csinalni a hatralevo eleteben, hova akar menni tanulni.
szaboria1
@karma1: Igen igazad van: de azt mi így nem igazán tudjuk, hogy az anya milyen befolyással van a gyerekre. Igaz én 4 évesen láttam a gyereket akkor állandóan az Ildikóékon csüngött.
karma1
@szaboria1: Igazad lehet, de egy 4 eves gyerek mindenkin log, aki egy kicsit is szeretgeti, legyen az rokon vagy idegen... Ildiko biztosan szerette, de en a helyeben nem tettem volna - plane nyilvanosan - egy ilyen , "lemondo nyilatkozatot... Tudod, szerintem a rokonait nem tudja megvalasztani , csak a baratait, viszont csaladjarol le sem tud mondani, legfeljebb csak magaban, a negy fal kozott, egyedul... A nagyi-unoka kapcsolatot nem lehet le- vagy megtagadni, mert "a ver nem valik vizze", ha majd buszke lehetne ra valamiert a kesobbiekben, nyilvanosan mar nem tehetne meg, csak magaban, mert az anyjaval kibant rendesen. Pedig CSAK az unokajat, mint SZEMELYT, mint a sajat veret kellett volna kezelnie, fuggetlenul a szuleitol...
Egy gyerek a felnovekedese soran nem tehet arrol, hogy mi zajlik korulotte, folotte, ki marakodik es ki nem... Ha Ildiko utalja minden izeben Csillat, akkor az uncsiban a sajat fia es a sajat vere folytatasat kellett volna neznie...
En csalodtam Ildikoban, ez egy igen buta hozzaallas volt...
sokanvagyunk
Ott van neki a fia, még úgyis dadusgatásra szorul - zsebkendőnek meg a Bors.
micfild
@szaboria1: Azokban a régi időkben utáltatta meg magát a vén boszorkány az unokájával.
Lehet, amig kicsi, nem mondja ki, hogy -mama, ne bántsd az anyukámat.. De majd kimondja, ha kamasz lesz.
És semennyit sem számit, ha a nagymama kényezteti a kisunokát.. Kamaszként kinyilik a szeme, és az anya lesz a fontosabb, nem az áskálodó -anya ellen fröcsögő nagymama.
picike
kedves Ildikó ide vezet az irigység és beleszólás az életükbe a nagymama az nem azért van, hanem a szeretettért de erre előbb kellett volna a tudatára ébredni nem későn amikor már mindennek vége és kihült a szeretett a nagymama irányában . lehet oda vissza is igaz ?!
picike
@sokanvagyunk: a müvészi sóhajjjjjjjjjjj
justhpeter
@karma1: Ez a példa szerintem is követendő. Okos és kulturált megoldás. A nagyszülők nem válnak el az unokáktól.
simmering73
A gyermek az anyját fogja védeni, mellette áll ki, akár igaza van, akár nem. Pécsi Ildikót, mint színművészt nagyon kedvelem, de mint nagymama, nagy csalódás számomra.
kutyahűség
Nagyszerű színésznő volt, kár érte. Az önzése csinált belőle egy ostoba, egy fél Magyarország által megvetett vénasszonyt.
zöldszem
Az önhittség tönkreteszi az embert. Egyszer csak észreveszed, hogy egyáltalán nem állsz fölötte senkinek és semminek, mert pont a saját otthonodban nem mennek jól a dolgok.
"Nappal hazudhatsz a Világnak, de éjszaka kettesben maradsz a lelkeddel."
karma1
@Horizont: Szivembol szoltal - csillagos 5-os!...:o))))
human
Sajnos ismerős a történet. Csak ilyenkor a nagymama elfelejti, hogy mik vezettek odáig, hogy már nem nagymama többé. Vannak elvakult emberek, akik más szemében a szálkát is meglátják sajátjukban pedig a gerendát sem. Nem kell őt sajnálni. Az egója le fogja rövidíteni azt a fájdalmas időszakot, hogy nincs már unokája.
soljanka
Pécsi Ildikó szappanopera 2672. rész.
Csizmás Kond
Ha valaki önként lemond valamiről az nem is volt igazán az övé soha.
mariaberta
Nem restelli ezt az egész anyagi káoszt Ildikó őnagysága? Mire való ez a gyűlölet? Hány házban akar élni? Egy nem elég? Az Apa gondoskodjon a fiáról, a nagymama pedig ne legyen ennyire pénzéhes. Őt sem fogják házastól eltemetni. Ja és Lajosom mit szól mindehhez?
Január
A nagymamának egyetlen dolga van, hogy szeresse az unokáját. Felesleges drámázni. Az természetes, ha egy gyerek az édesanyját részesíti előnyben a nagyival szemben. Elsősorban az édesanyja a legközelebbi hozzátartozó, a nagyi csak utána jön.Most a gyerek kamasz, később érik, komolyodik. Még nagy a szülői befolyás is.
Tehát csak idő kérdése és megjavul a kapcsolat.
Január
@Január: Semmi különös nem történt csak az elvált szülők közötti nézeteltérés, és egy hatásvadász bulvár cikk cím.
vukkocska
Rossz a cím. Nem lemondott, elengedte. S hány ilyen van sajnos. Mit lehet tenni akkor, ha a szülők válása gyűlölködésbe torkollik, s ebből a gyűlölködésből a gyermeket sem hagyják ki. Ez a szülők felelőssége. Pécsi Ildikónak egy szem unokája van. Senki ne higgye, hogy ez egy egyszerű, könnyű döntés lehetett. Csak arra nem gondolnak a felnőttek, , hogy a gyűlölet, amit beleültetnek egy gyermekbe, nem üt vissza rájuk. Így lehet egy emberkét egy életre taccsra tenni.
human
@vukkocska: Vagy 3 szereplős a történet, ha Pécsi Ildikó is kivette a részét az egészből.
vukkocska
@human: Négy. Papa, Mama, Nagymama és a GYERMEK. Pont ő az, akit ki kellene emelni ebből az egész katyvaszból. Majdnem hogy biztosra vehetem, aki a gyermeket a többiek ellen uszítgatja az az Anyuka. Én emlékszem, pár évvel ezelőtt Pécsi Ildikó milyen szeretettel és aggodalommal beszélt Pártos Csilláról, amikor beteg lett. Csak őt tudják, miért alakult így.
human
@vukkocska: Nézd én saját tapasztalatból tudom azt mondani, hogy egy nagymama kifelé tudja adni az ártatlant, az áldozatot és közben hazudik és hátba támad. Annak az oldalára állt aki vér szerint hozzá közelebb áll, mint az unokája.
mariaberta
Lehet, hogy én nem vagyok teljesen normális, de a véleményem az!!! A szülők maradjanak ki a fiatalok közt adódó nézeteltérésből. Egy anya -különösen egy fiús- ne akarjon rátelepedni a fiatalokra. Köztük adódó nézeteltéréseket nekik kell megoldani, és kívülről belebeszélni teljesen felesleges.
Nem hiszem, hogy annak idején, amikor "Lajosom" elhatározta, hogy megszerzi magának Ildikót, hallgatott volna bárkire is. Hagyjuk már,hogy fiaink, vagy lányaink a maguk útját járják. Természetesen adhatunk tanácsot, amit -mint szülők jónak gondolunk,- de erőltetni semmiképpen nem jó. És, hogy az anyagiakat se hagyjuk ki, ha van rá lehetőségünk, segítsük őket, de azt tegyük önzetlenül, és ha nem sikerül minden, akkor se hánytorgassuk fel, mert akkor oda jutunk, mint neves színésznőnk, aki nem tudja elviselni, hogy nem ő az első számú azaz a főszereplő ebben az ügyben.
Ami érdekes, sem a férj, sem Lajosom véleménye nem ismert, de elképzelhető, hogy az ifjú egy anyja által befolyásolható, pipogya fráter és az sem érdekli hogy fia élete hogy alakul. Jó és szerető édesapa. Nem?
dömdödöm
@zöldszem: Fú bakker te nő ,mekkora igazságot írtál .
Szerintem itt az ideje a békülésnek .Szóljatok nekik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.