A bíróságon ismerte el egy közjegyző, hogy 2007-ben annak ellenére foglalt közokiratba egy devizahitel-szerződést, hogy tartalmát jogszabálysértőnek tartotta. Bár a törvény szerint a hivatalos személy köteles lett volna jelezni aggályait, inkább hallgatott. Ugyanakkor az adósok hiába indítottak pert az ügyben, a bíróság elutasította a keresetüket.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes, hogy mekkora hatalma van otthon egy kozjegyzonek. Itt csak annyi a jogosultsaga, hogy azt igazolja, hogy a felek, akik a szerzodatragniaest ELOTTE alairjak, minden ketseget kizaroan azok a szemelyek, akiknek valljak magukat.

Sokszor annyi papiron kellene magat atragnia egy kozjegyzonek, amihez sem ideje, sem lehetosege nincs, mert a munkaja leginkabb arrol szol, hogy gyorsan hitelesitsen egy szerzodest 2 fel kozott.
A kepzettseguk is ennek megfelelo, nem muszaj "dr"-nak lenniuk. Ezekben az esetekben nekem ugy tunik, hogy olyan hataskort varnanak el toluk, amivel helyzeteket felulbiralnak, megitelnek.
De lehet, hogy ez otthon maskent van?
Szegeny devizasok, es meg ez a szolgaltatas sincs ingyen...:o(((
bakegya
Az lenne ám az igazi nagy KLÍMA VÁLTOZÁS- mi lenne ha a többi KÖZBE JEGYZŐ,DE MÉG KÖNVELŐ is megszólalna!!!-évs LŐN VILÁGOSSÁG A MINDENNEMZETI KURMÁNYHIVATALOKBAN,de a föld-és adóhivatalokba bejegytett tilosban se ártana eltévelyegni.ERDŐ-MEZŐ VIRÁGAI IS MÁSKÉPPEN BORULNÁNAK VIRÁGBA 16 TAVASZÁN.
karma1
Egy masik erdekes gondolat is felmerult bennem:

Vajon mitol ment at teljesen bunbanoba 8 ev utan ez az illeto? Eddig birta csak nyugtatgatni a lelkiismeretet es nem tovabb?
justhpeter
A másik ok, hogy a jogszabályok is hülyét csinálnak a közjegyzőkből. Példa erre, hogy egy hitelszerződésnél közjegyzőhöz kellett mennem, hogy hivatalosan igazolja, hogy én vagyok én. Elmentem, a bemutatkozásom után kérte a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat, majd annak alapján igazolta, hogy én vagyok én. Természetesen előtte még sosem találkoztunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.