Ismét Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul az Együtt – a Korszakváltók Pártja Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő polgármesteri végkielégítése miatt – közölte Pataki Márton elnökségi tag sajtótájékoztatója után szombaton az MTI-vel.

Elmondása szerint Simon Miklós korábban Nyírbogát polgármestere volt, majd összeférhetetlenség miatt nem indult újra a választáson és felesége lett a polgármester, akinek vezetése alatt végkielégítést szavazott meg neki a képviselő-testület. Az Együtt az ügyészséghez fordult, ahol először nem állapítottak meg bűncselekményt, majd a párt Polt Péterhez fordult, ezt követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ügyészség felülvizsgálta álláspontját. Legutóbbi határozatában azt mondta ki, hogy törvénytelen volt a kifizetés, de bűncselekmény nem történt.

Pataki Márton azt mondta, nem fogadják el ezt az álláspontot sem, ezért újra Polt Péterhez fordulnak. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy sajtóhírek szerint Simon Miklós visszafizette végkielégítését. Az Együtt ugyanakkor továbbra is azt várja a Fidesztől, hogy zárja ki soraiból a képviselőt.

Simon Miklós korábban az őt ért vádakra reagálva azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy "politikai hisztériakeltés" folyik az ügyben, a végkielégítést jogszerűen fizették ki neki, a kormányhivatal is jogszerűnek minősítette a döntést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Polt Péter elé vinnék a fideszest, akinek a felesége megszavazta végkielégítését"
Minek??
...hallod seggem beszél nénéd...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
ebben az esetben mégis csak meglesz az a végkielégítés.
Toby
Tök felesleges polt-bűnpártoló- sunyi péterhez fordulni !
Máris készül a nyomozást megtagadó határozat - már a hírre elkezdték !
F_Viktor
@karma1: Egy kis adalék Polt Péter és a fityesz kapcsolatához:
Polt 1993-ban belépett a Fideszbe. Az 1994-es országgyűlési választáson a fitymasz képviselőjelöltje volt, de a szavazók nem kértek belőle.
1995-ben (Horn kormány idejében) kinevezték az állampolgári jogok országgyűlési biztosa általános helyettesévé, ezért ki kellett lépnie pártjából.

2000-ben, a fityesz nevezte ki legfőbb ügyésznek (mandátuma 2006-ban járt le, a szoci kormányok addig békén is hagyták).
De ez nagyon érdekes módon történt meg!
Elődje, Györgyi Kálmán mandátuma csak 2002 májusában járt volna le, de egy Orbánnal történő "magánbeszélgetése" után, 2000. márciusában indoklás nélkül mondott le úgy, hogy 6 hónapos lemondási idejét sem töltötte le.
Ez éppen akkor történt, mikor napfényre került a fityeszhez és Simicskához köthető Josip Tot és Kaya Ibrahim bűncselekmények, valamint Orbán apjának autópálya építés balhéja.

Utódja májusban Polt Péter lett.
Természetesen 2010-ben azonnal megszüntetett minden fityeszhez köthető nyomozást (volt itt ezüsthajótól kezdve mindenféle ügy). Azóta is jó pártkatonaként mossa Orbánék szennyesét...
zöldszem
"Polt Péter elé vinnék a fideszest, akinek a felesége megszavazta végkielégítését"
Minek??
...hallod seggem beszél nénéd...
Desischado
Épp plt pétörhöz?4 Akkor nem lesz az ügyből semmi! Röhögnöm kell ennyi naivitáson. Éppen polt az, aki minden mocskot eltussol, ahogy egy derék pártkatonához illik!
human
Már megint ez a lázári fordulat. Először lopni próbál a fideszes, majd lebukik és gyorsan visszafizeti. És kéz kezet mos. Nincs itt semmi látni való. Nem történt semmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.