A csatlakozási tárgyalások újraindítását, vízummentességet, és 3 milliárd eurót ígérnek a menekülttáborok finanszírozásához az uniós kormányfők a vasárnapi EU-török csúcsrók kiszivárgott információk szerint.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
A törökök EU. tagok lesznek. Ettől féltek a németek és a franciák. A létszámarányos képviselők száma erősen blokkolni képesek majd előbbi kettő eddig akadálytalanul hozott döntéseit. A pénz bizony kevés lesz.
A vízum mentesség új helyzetet teremthet a Németországban és másutt , már több generáción át ott élő lakosság vándorlásában Törökországba és onnan Németországba, Franciaországba és a Be Ne Lux államokba.
Csak azt nem olvashatjuk, vissza tudunk e küldeni Törökországba legalább félmillió olyan migránst, akikről egyértelművé válik, hogy gazdasági előnyök miatt jutott el Németországba és más országba.
Azt sem olvashatjuk, hogy Törökország meglehetősen kétes kapcsolatait az ISIS -el miként tudja rendezni, nem is szólva a kurdokról, akik ezreket veszítenek el bátor harcukban, azért, hogy cserébe országot kapjanak végre valahol Törökország, Irak, Szíria között.
Azt sem olvashatjuk, hogy az EU. azt is kéri Törökországtól, hogy viselkedjen rugalmasabb partnerként az ISIS elleni koalíciós háborús cselekményekben. Még akkor is, ha egyébként érzékeljük évszázados viszonyát a szomszédos országokkal, ahol török kisebbségek is élnek .
Amúgy elismerésem a törökök előtt, akik többszörös terhet viselnek Európához képest a háború okozta migráció kezelésében.
bencemacska
A Fidesz nem adott ki közleményt?
Nagyon kíváncsi vagyok pedig arra, mi OV álláspontja -ma - Törökországgal kapcsolatban. Kinek ad igazat a repülőgép lelövése ügyében, Putyinnak, vagy Erdogannak?
Milyen álláspontot képvisel - ma - Törökország tagfelvétele ügyében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.