Budapest, 2015. november 28., szombat (MTI) – További négy évre Éger Istvánt választotta elnökévé a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati tisztújító közgyűlésén.

Éger István négy jelölt közül, a szavazatok csaknem kétharmados arányával kapott bizalmat.

Az elnök a közgyűlést követően az MTI-nek telefonon elmondta: programja az elmúlt 12 év munkája, annak folytatása. Célkitűzése a szakmaiság emelése, valamint küzdelem az orvostársadalom érdekeiért.

A kamara honlapján található tájékoztatás szerint a küldöttközgyűlés nyilatkozatot fogadott el, amely részletezi a MOK egészségüggyel kapcsolatos állásfoglalását. Ebben leszögezik: Magyarország elemi érdeke, hogy az egészségügyi ellátóképesség, a sürgősségi ellátókapacitás érdemben változzon, amelyhez szükséges, hogy egyebek mellett jelentős béremeléssel felszámolják a szakemberhiányt, megszüntessék a hálapénzrendszert.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pistapapa
Lassan már orvos sincs,minek akkor a kamara?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Égernek nem érdeke,hogy tiszta és átlátható EÜ -legyen.
A zavarosban az orvos kollégák paraszolvenciával zsebükben jól élnek.
Nem kell adózni.
Kiemelt szakok mint gyermekorvos,sebész,nőgyógyász ebben van a legnagyobb csusza pénz a zsebben.
Ezért nem érdeke a rendbetétel az EÜ-ben.
justhpeter
El sem tudom képzelni mit tudhat, hogy folyamatosan megválasztják ! Az úgy látszik senkit nem zavar, hogy évről évre csökken az orvosok száma, a kamarának lassan csak a villanyleoltás marad.
egyvandor
Éger gaskó farkas flórián shittpál. Ezeket érdemeik okán nem is kéne választásoknak kitenni. Igazán maradhatnának addig amíg Gorbánnak nincsenek útjában Demokráciákban besúgókat kollaboránsokat úgysem szokás választani.
Lepényleső
Azzal tisztában van az orvosi kamara,hogy aki finanszírozza az egészet,az havi szinten nem visz haza annyit,mint egy fehér köpenyzseb naponta? Gondolom ez soha nem okozott
erkölcsi problémát,egy közpézből élőnek sem. Arról nem is beszélve,hogy oly magas lovon
ülnek,amit még Nagy Sándor sem tudhatott magáénak.
papa.49
Újabb 4 évre biztosítva hogy változás NEM LESZ)))))))))
egyvandor
@nezelodo Gorbán bírja a kiemelt fizetésű egészségügyben befolyással rendelkezők támogatását. Mások meg úgysem léteznek. Ez a ner lényege. Gorbán megmondta neki csak egy tucat markos ember kell. A maffiákban is ilyen a hatalmi berendezkedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.