Giró-Szász András volt államtitkár a napokban leadta úgynevezett záró vagyonbevallását, melyben semmilyen céges érdekeltség nem szerepelt. Csakhogy ez nem felel meg a valóságnak, mert Giró-Szász András, aki a továbbiakban a miniszterelnök belpolitikai tanácsadója lesz, november elején csendben visszavásárolta korábbi cégének, a Strategopolis Kft.-nek a 70%-át.

A hvg.hu szerint a trükközés még csak nem is szabálytalan, mert nem kötelező naprakész adatokat szerepeltetni a vagyonbevallásban:

Bárki trükközhet azzal, hogy nyitó bevallása után egy nappal vesz egy céget, a záró előtt egy nappal pedig eladja, így a dokumentum hallgat a vállalkozásról. Giró-Szász úgy teljesíthette tehát az előírásokat, hogy a közzétett vagyonnyilatkozat érdemét tekintve mára már megtévesztő.

Vagyis arról van szó, hogy Giró-Szász azt az állapotot tüntette fel a vagyonbevallásában, amelyben előző cégei már nem, új cége pedig még nem jelent meg:

Az exállamtitkár ősszel alakította át cégcsoportját. Előbb októberben eladta a szállodabizniszben érdekelt Safe Port Project Kft.-ben levő tulajdonrészét, majd novemberben visszaszállt régi cégébe, amit 2014-ben hagyott ott. Leadta közben a vagyonnyilatkozatát, amiben a Safe Port már nem, a Strategopolis még nem szerepelt.

A Strategopolis Kft.-ről egyébként annyit kell tudni, hogy nagyon jól szerepel közbeszerzéseken, s tulajdonosai csillagászati mértékű osztalékot vehettek ki belőle az elmúlt években.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Hogy is mondta @enlaved? Tisztességes munkával, 10 hónap alatt meglehet keresni 13 millát...meg ! sőt! még ráadásul többet meg is lehet spórolni belőle...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Simicska elfelejtette ezt a nímandot a G-listájára felvenni, pedig rászolgált.
Törölt felhasználó
Pont annyira gennyes alak, mint amit mutat magából. Mondhatjuk egy őszinte politikus..:)
Desischado
Fideszes rabló semmi több. Gerinc és becsület nélkül!
szaboria1
@zöldszem: Látod erre már nem is reagál. Sajna nem tudok másra gondolni de az Antal kormány szúrta el azzal, hogy a nagy privatizáláskor volt KISZ vezetőknek ingyen adtak KFT.-ket. Amit sokan a végén nagy haszonnal el is adtak.
zöldszem
@szaboria1: Nem, mert ha valami hazugságot magyarázni kell, ott az állítás igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.