A márciusban életbe lépett vasárnapi zárva tartás intézménye óta most először adódott olyan vasárnap, amikor egészen biztosan minden kiskereskedelmi egység kinyitha és ki is nyit. Ezzel a mai és a következő három vasárnapon magyar dolgozók ezrei kényszerülnek munkába távol gyermekeiktől, templomaiktól és az adventi készülődés meghitt nyugalmától.

A karácsony-, család- és keresztényellenes törvényi engedményre ráadásul egy fideszes képviselő módosítója ad lehetőséget. A vasárnapi zárva tartásról szóló eredeti KDNP-s törvénytervezetben ugyanis nem szerepelt az adventi vasárnapokra vonatkozó kivétel, az csak később, Szatmáry Kristóf képviselő, régi kereskedőcsalád sarjának módosító javaslatával került bele.

Nem lennénk ma költségtérítés-számlára adventi shoppingoló fideszesek egy KDNP-s Tesco-pénztáros kasszájánál...

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ezt a kdnp-nek nevezett fertőző gennygócot már ki kellett volna gyökerestől gyomlálni !
Elmebetegek meghitt társulata !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Ezt a kdnp-nek nevezett fertőző gennygócot már ki kellett volna gyökerestől gyomlálni !
Elmebetegek meghitt társulata !
soljanka
Azért mennyire fájhat már ezeknek az álszentfazekaknak, hogy az első szent napon vásárolnak az emberek...
Remélem mindenki kapcsol, ha bármelyiket is meglátja vásárolni, és gyorsan készít egy fotót.
verum
Ha lenne egy kis gerinc az emberekben, ha nem lennének olyan önzőek - ezeken a vasárnapokon sem mennének egyetlen üzletbe sem. Talán akkor, a kereskedők vesztesége kényszerítené a kormányt a törvény változtatására.
De senki, sem a vásárlók, sem a kereskedők nem fognak áldozatot hozni, hogy jobb legyen.
Akkor együk, ami van - sajnos együtt.
verum
Mert amíg vannak kiskapuk, amíg van pofára szabott törvény, addig mindent le lehet nyomni az emberek torkán.
Mangu
@Toby: Szellemi szegénylegények mindig is voltak. Az a baj, hogy egyre nagyobb a támogató táboruk. Na, ez ellen tegyél valamit, ha tudsz.
Wannwillany
@Mangu: Sajnos szinte lehetetlen, egy sötétet nem tudsz meggyőzni semmivel, mert nemcsak sötét, hanem agyatlan birka is.
karma1
Alszenteskedesbol jeles! Az, hogy ilyen alszenten, csaladok szetvalasztasarol beszel, csak eppen azt hagyja ki, hogy a csalad attol nem lett boldogabb, hogy anyukat kirugtak valamelyik nagy, kereskedelmi boltbol a vasarnapi zarvatartas miatt, es eddig minden vasarnap nezhettek egymast az ures asztal mellett, esetleg egy-ket ehezo gyerekkel.
Megnyugtathatom ezt a szentfazekat, hogy akiket eroszakkal kiszakitott a munkahelyukrol, azok nem rohantak hanyatt homlok a templomba, hogy ott rakjanak penzt a plebanatos ur perselyebe...
Alszent, aljas tarsasag, remelem, az Isten se nezi oket tul soka bekevel...
lópicigáspár
@Mangu: @Wannwillany: Mert valaki nem hívő rögtön agyatlan birka? De akkor a papokat miért hívják lelki pásztoroknak és a hívőket nyájnak?
rugacs
Hogy ez a "hír" mekkora egy marhaság!!!
enslaved
@rugacs: Ilyenkor én sem tudom, sírjak e, vagy nevessek...
karma1
Aszittem, visszaepitettek a Berlini Falat!... (Ez a mu-dramaisag megjobban emlekeztet arra, hogy mekkora ripacsok ulnek ott fent)..:o(((
simmering73
Ez a két köcsög mit keres itt? Délelőtt a templomban a helyük.
Mangu
@lópicigáspár: Ember, ki beszél itt felekezeti hovatartozásról. A hülye, spontán hülye. Az egy másik kérdés, hogy miért itt fújta össze a szél a szemetet, amikor az egyház valamikor az értelem élharcosa volt.
picike
akinek kell a munkahely lássa el akinek nem kell hagya ott ennyi . nem muszály eleget tenni tarsd el magadat . temlpomban vagy anélkül. kellemes ünnepeket
r2d2
Rossz volt a korlátozás: vagy minden vasárnap zárva és nincs kivétel, vagy minden vasárnap NYITVA!
Wannwillany
@lópicigáspár: Nyáj alatt az Orbán hívőket értem, mert miattuk még maga a szó is átment pejoratív értelembe. Csak ha már te is ennyire félrértessz dolgokat, akkor kezdem hinni, hogy a sötétség nem Orbán-függő...
lópicigáspár
@Wannwillany: Köszi a bókot! Tudod, ha valami félreérthető, azt félre is értik!
Aki Én
Nem olyan nagy butaság ez a hír, csak érteni kell az iróniát.
A 10 % alatti pártokat szokás lehurrogni ha bármit mondanak, viszont egy 5 %-os, önerőből valószínűleg életképtelen párt, szembemegy milliók egyértelmű akaratával. Még a népszavazás kezdeményezéseket is megfúrják, mert ők is biztosan tudják, hogy elbukna a butaságuk.
Értem én, hogy tiszteljük a többségi akaratot, meg a demokráciát, de hol?
justhpeter
Mióta ez az ország többségének az akarata ?
enslaved
@simmering73: Kikre gondoltál név szerint? Csak bátran.
kkalman
"Családok ezreit szakítja szét ma egy fideszes"
Hát, ha már összehozni, összetartani nem tudja. Csak azt csinálja, amihez ért.
Fradigege
Ezeket a kivételeket soha nem fogom megérteni. Advent miért kivétel ezek után? A piacon a multi miért maradhat nyitva vasárnap?
vadsanca
Nem ettől szakadnak szét a családok! Hányan dolgoznak külföldön akik nincsenek a családjukkal a várakozási szakaszban. Azért ezt se hagyjuk figyelmen kívül!
Amúgy meg az egész vasárnapi munkavégzést meg kellene szüntetni! -Persze ez nem minden szektorban lehetséges.- Pl. a versenyszférában miért is dolgoznak vasárnap?
Az emberek panaszkodnak a hétköznapokon, hogy sokat dolgoznak. Vasárnapra meg elfelejtik? Németországban az adventi időszakban sincsenek nyitva az üzletek. Nálunk miért is kell?
verőce21
"..dolgozók ezrei kényszerülnek munkába távol gyermekeiktől, templomaiktól..." - bizony, szomorú is ez.
Desischado
A fidesz-kdnp nevezetű rablóbanda szét is szakítsa a családokat rendesen! Ahol elmennek dolgozni külföldre, vagy munkanélkülivé válnak, annak a családnak nem lehet jövője!
human
@vadsanca: Nekem se lenne bajom a vasárnapi zárva tartással, ha nem rúgnának ki e miatt senkit, nem kellene túlórázni a hét többi napján illetve nem csökkenne a fizetés.
csetere
@nyanya001: Én ilyen jót nem kívánok nekik, inkább rohadjál meg KDNP-t !
vadsanca
@human: Örülj, hogy van munkád! Ebben a világban ez igen nagy érték! Vagy szívesebben cserélnél a munkanélküliekkel? A fizetést pedig nem én állapítom meg! Van egy mindenkori kormányunk akik ezt elfogadják, annak érdekében, hogy minél több hiteles legyen. Tehát itt van a nagy összeesküvés.
human
@vadsanca: Hallottam egy mondást:
Ha a fizetésedből csak lakhatásra és élelemre futja, akkor rabszolga vagy.
Jozefina
"Rabok vagyunk, vagy szabadok?" Ma is jogos kérdés!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.