Sokan nem tudtak lenyelvvizsgázni a Diplomamentő program alatt. Ennek legfőbb oka pedig a silány oktatás lehet. Több cég teletömött termekben, rossz tanárokkal indított kurzusokat. Ebből sokan meg is gazdagodtak. Akiknek pedig emiatt nem sikerült a nyelvvizsga, fizethetik vissza a kurzus díjának a felét. 3 milliárd forintból közel 1000 nyelvi kurzus indult tavaly ősz óta azoknak a diákoknak, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomájukhoz. A lebonyolítással megbízott Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) adatai szerint viszont eddig a tanfolyamot végzett 7200 emberből csak 2200-an tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát – írja a HVG. Egyes képzőknél alig 15 százalékos volt a megfelelési arány – mondta a HVG-nek Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke. A rossz eredmény mögött az állhat, hogy a nyelviskolák nem igazán érdekeltek abban, hogy rendesen felkészítsék a diákokat. 12-14 főre feltöltik a kurzusokat, hogy minél több támogatást tudjanak...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
300 órás tanulással még senki nem vizsgázott le!!! Egyközépfokú komplex nyelvvizsgához 600 órafolyamatos (napi 5-6 tanóra) intézményes oktatás kell + még otthon is készülni a következő napra ...
Ez a 600 óra sem elég a teljesen kezdőknek! Minimum érettségije legyen az adott nyelvből, vagy nem árt ha az alapfokú komplex (írásbeli és szóbeli) megvan már előtte!

Azért állítom ezt, mert korábban (20 éves gyakorlat) a munkaügyi központok által támogatott képzések (munkanélkölieknek) csak így végződtek sikerrel!

A diplomamentő 1 nagy KARALÁBÉVERSENY volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@r2d2: Igen, az idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése projekt,-ról írtam, mikor a szétosztott 3,9 milliárd forint két nagy nyertese a fenti cégek voltak.
r2d2
@F_Viktor: 17 cég! Ez az összeg bevétel ebből ha levnod a költségeket akkor meglepődsz mi marad!
Sok iskola örült a terembérletből származó bevételnek + hogy a nyelvtanáraikat plusz órákban szerződtették délutáni és esti órákra. Szigorú adminisztráció volt s hatalmas stáb dolgozott a háttérben a dokumentáción, ahol én + a családtagjaim tanultak. Ott 14 csoportot oktattak összesen, ismerjük a vezetőt 20 éve! SZUPER volt!
F_Viktor
@r2d2: 17 cég nyert, de ebből kettő nagyon nagyot nyert!
Még ha testvériesen lett volna elosztva a 3,8 milliárd forint, akkor is a 17 cég egyenként 229,5 millióból oktathatott volna. Ez azért nem kicsi összeg. De ugye, nem így történt a pénzek elosztása.

A minőségről viszont mást szól a fáma, a tanfolyamot végzett 7 200 emberből csak 2 200-an (30 százalék!) tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát, írja a HVG az OFA adatai alapján.
Persze az is lehet, hogy aki nem volt hülye, az már a diplomaosztóra megszerezte nyelvvizsgáját, nem tudom, de nem valószínű.
r2d2
@F_Viktor: Az első bekezdésedben írt adatokhoz még hozzátenném hogy az az első forduló volt, utána még 8 milliárdot tettek bele, amiből a KATEDRA, stb. is jelentős részt szakítottak! TÁMOP 2.1.2 teljes költségvetése kb. 12.5 milliárd volt, ebből eszközbeszerzésre is futotta a TÁMOP irodának, nem kicsi!!!

A második bekezdésedben említett adat a DIPLOMAMENTŐRŐL szól! Lásd 18.46 hsz-emben! Ott írtam a minőségi okokról...
F_Viktor
@r2d2: Köszi, én a diplomamentésről beszéltem :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.