Vissza kell állítani a törvény hatalmát a schengeni határokon – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A főtanácsadó a migránsáradattal összefüggésben hangsúlyozta: száz- és százezer ember veszi jelenleg semmibe az Európai Unió és az egyes tagállamok törvényeit, ami tarthatatlan.

A helyzet kezelésére "most úgy látjuk, hogy van esély, épp ezért a magyar kormány nem vétózta meg ezt az akciótervet" – tette hozzá a vasárnapi EU-török csúcson elfogadott, a menekültválság megoldását célzó tervre utalva.

Mint mondta, az majd később derül ki, hogy miként érvényesül a Törökország által adott biztosíték a menekültek feltartóztatására, illetve, hogy mit lehet tenni a görög határ védelméért.

A vasárnap elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozójának végén. A magyar szempontokat ezzel sikerült érvényesíteni – mondta a kormányfő.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ez az ürge nagy szakértő, láttam.
Legalább ötször jelentette ki, hogy "MAKEDÓNIA ÍGY", "MAKEDÓNIA ÚGY".

Csekkország
Bélgium
Sportugália
Toby
Oktondi hozta a formáját !

Először Korruptisztánban kell helyreállítani a törvényességet, csak ez sehogyan nem jutott abba a maradék eszedbe ! Ez sem véletlen !
1magyar
A schengeni határ ma már egy vicc. Hiszen csak azok jöhetnek át akik akarnak Afrikából stb. bárhonnan.
Hamis papírokkal, papírok nélkül...
Hofipisti
Valahol ott kellene kezdeni, hogy a kék buszokkal regisztráció nélkül az országon átcipelt embereket újra össze kellene szedni, s kezdeni újra Röszkénél. Csak azt nem értem, hogy ezek - ha már az emlékezet kihagy - nem néznek archív híradót? Csak pár hónapot kellene visszapörgetni, s látható lenne az a sok baromság, embertelenség, aljasság, és disznóság, amit elkövettek mind a menekültek, mind az azokat segítő civilekkel szemben. A szovjet módszerrel Bicskén megállított vonat az már a hab volt a tortán. Most persze, miután ők is átpasszoltak minden kontroll nélkül vagy fél millió embert, jár a mi Ceausescunk és az ilyen bukott határőrök, mint Bakondi szája. És ilyeneknek áll a világ!
Csizmás Kond
Ahogy egyre többet beszélnek róla úgy válik világosavvá, hogy az egész schengeni határtörvény a csempészet és az illegalítás előrelátott terveként valósult meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.