Törökország sikeresen és jól került ki a vasárnapi uniós tárgyalásokból – mondta Egeresi Zoltán Törökország-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A szakértő elmondta: az országnak sikerült érvényesítenie politika, gazdasági és financiális céljait, ráadásul az uniós csatlakozáshoz is közelebb kerülhet.

A vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozón az unió és Törökország vezetői a menekültválság megoldását célzó, október óta készülő közös akciótervet fogadtak el.

Törökország erőfeszítéseket tesz az Európába irányuló illegális migráció megfékezése érdekében, cserébe egyebek mellett a vízumliberalizációs tárgyalások felgyorsítására és a területén élő több mint 2 millió menekült ellátását segítő 3 milliárd eurós pénzügyi segítségre számíthat. Brüsszel a pénzt meghatározott projektekre fizeti majd ki. Az összeggel kapcsolatban az Európai Bizottság azt javasolta, hogy az uniós költségvetésből különítsenek el 500 millió eurót, a fennmaradó részt pedig a tagállamok vállalják.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, most akkor indulhat az alairasgyujtes : Nem fizetunk Torokorszagnak a menekultekert, oldja meg Brusszel, fizessenek ok...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@Eriksson: Még a végén tényleg felépítik azt az óriás-mecsetet, és a magyar utakon is Semír Gerkhan üldözi majd a bűnözőket...:-)
Eriksson
@eugen4402: Lenne is rend egy kettőre. Calaisnál sem fognak ténferegni tejeskávé színű suhancok.
eugen4402
@Eriksson: Most már tovább ne dicsérjük az Erdogan-rezsimet, mert a fiataljaink tömegesen kezdenek átigazolni a moszlim-hívők táborába...:-(((
Eriksson
@eugen4402: Nem dicsérni akartam a törököt, csak felvázolni lehetséges jövőnket.
Szókrakész
@F_Viktor: Tehát elismered, hogy nemszp és gyurcsány pártok tagja vagy, ráadásul egyszerre.
Mert ennyire elhivatottan hülyének lenni nem lehet csak egy pártban.
F_Viktor
@Szókrakész: Fuss neki újra, mert már az írás is nehezedre esik!
Tudom, a nyáj őrizgetése a megbízatásod, de lustaság helyett néha a 2. osztályos tankönyveket is elővehetnéd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.